Friday, December 30, 2011

potong mp3 @ cutmp3

assalamualaikum sumer..

pernah tak korang nk jdkan satu2 lagu tu utk dijadikan ringtone korg,tp nk ambik part chorus je..tp xthu mcm mana nak ambik lagu kt tgh2 tu..kalau ambik the whole song, biasanya starting part tu xbrape menarik kn?biasanya kite nk yg chorus je kn?kalau ambik the whole song, xsmpt la nk dgr part chorus kalau hphone kte berbunyi2 kn?xkn nk biar,lps tu tggu part chorus bru nk angkt...nnti org ltk dlu before smpt part chorus tu...so the solution is.......
taraa....

so,use this online tool,  we just open the song we want,then we cut the part that we want..nk tgh ke,nk yg beginning ke,nk yg hjg ke...suke hati korg...tp yg pnting, kalau kite gne cutmp3 ni, kte blh save kte pnye handphone memory..yela,biasanya, the whole song ade 4MB,lbih krg la kn?tp kalau kte gne cutmp3 ni n kte nk jdkan ianya ringtone kte, yg 4MB tu kte blh buat ianya jd 0.4MB..see...blh jimat memory kn?
ble handphone kte brbnyi pon, part chorus trus kdengaran...hehehhh....so easy kn?



2 sharing is caring: