Tuesday, November 29, 2011

we got married

suke btol tgk we got married teukso couple ni..lee teuk ngn sora yg comelll...



sape nk tgk tv show ni, blh klik sini 

Saturday, November 26, 2011

puding roti

assalamualaikum sumer...entry lps, fiza de bgthu nk buat puding roti kn..ade org pggil puding gula hangus, ade gak pggil puding caramel..tp fiza pggil puding roti sbb ltk roti..hehe...
sng je nk buat ni..bhn2 nk buat fiza de ltk dlm entry ni...

cara2 nk buat, 
1.  mula2 ltk sesudu gula dlm loyang,lps tu bakar smpi kekuningan, utk jdkan top layer yg warna perang mcm gmbr kt bwh ni...tp gmbar ms bakar gula tu xambik lak..

2.lps tu, blenderkan 8biji telur, 1tin susu cair, 2kping roti, ngn 1cwn gula..ltk sikit esen vanila, xnk bg hanyir..

3.lps siap2 blender tu, tuang sumer bhn2 yg dh diblender tu dlm loyang yg mengandungi gula yg kte bakar td..
4.lps tu, kukus...taraa...sng je kn...dh siap dh...lps tu tggu la puding tu siap msk....



Thursday, November 24, 2011

puding roti

resipi ni fiza dpt ms blk kg hari tu, ms tu tgk je,xsalin pon, igt2 je ni..so, i need to jot it down first, bru xlupe..tkut esk2 lupe lak...lps rs puding roti yg dh siap, wahhhh,best2 sgt...pttla pkde ske ngt mkn puding roti hok mok buat...wiken nnti nk try la..
xbyk pon bhn2 die, rsnye yg ni je kot..ke ade yg fiza tertggl lg ek...hmmm...jap nk igt blk.....

hmmm....

ni je kot...


puding roti

8biji telur
2keping roti
1cwn gula
1tin susu cair
sedikit esen vanila (xnak bg hanyir)


nk thu care2 fiza buat puding ni, kne tggu la..nnti wiken, insyaAllah, fiza try buat..


Tuesday, November 22, 2011

second doodle

my second doodle..:-) ok la sikit kot dr yg first ni

my first doodle

hehehehhhh....nk gelak je tgk gmbo ni..sblm2 ni duk tgk je org duk lukis2 doodle ni..teringin la jgk...haha...
so, ade ms terluang ni, den cbe tgk tutorial utk buat doodle ni, so ni lah hasilnya..den buat sndri ni tau?haha..biarla xlawa mcm doodle2 lain pon, but i need to try first..so, taraaa!!this is my first doodle...next time buat cntik2 lg n complete ngn bdn ngn tgn ngn kaki...hehe..


Monday, November 21, 2011

bantal???

korg thu x, prngai seseorg tu blh kite lihat melalui bermcm2 cara..slh satunya kite tgk mcm mana dia tdur..dgn 1 bntal ke,byk bntal ke or xde bntal pon xkisah..jom kenali sifat2 anda..:-)



1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa 
seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. 
Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. 

Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal

Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi.

Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.


artikel ni, den copy dr http://anugerahcinta86.blogspot.com/2011/11/rahsia-bantal-dan-tuannya.html

so korg yg mane satu?fiza ni jenis yg kalau tidur suke sgt peluk bantal...:-)

Thursday, November 17, 2011

on d road!!


pic : google


yeah, i will be on d road tomorrow..haha..xsabo nk blk kg esk...

Tuesday, November 15, 2011

rinduuu

rndu nk blk rmh...rndu nk tgk bdk kecik ni,nk dukung die, nk dgr die pggil ngoh ngoh...rndu nk tgk die snyum...rndunye..


rndu jgk nk bersantai2 kt MM..


yeahhh,xsbr nk blk jumaat ni even 3 hari je..huk huk..
oh ye, byk btol undangan mjlis kahwin hjg thun ni kn?
19hb nov ni, ade mjlis kt trg..mjlis kwn tunang fiza,shafik n his wife..
slmt pengantin baru buat shafik n wife, smga berbahagia hgga ke syurga...aminn...
dan slmt pengantin baru jgk buat pngntin2 di luar sana yg bakal menjadi raja & ratu sehari..


Sunday, November 13, 2011

surprise!!!

13/11/11

i love surprise!!tp surprise yg best2 je la ye..even bnde tu kecik je, but that little surprise can make us happy..surprise tu xsemestinye hadiah..xsemestinya kne blikan pressie yg mahal2..but..if we did it with sincerity, insyaAllah that suprise can cherish others...dlm sesuatu perhubungan,tp lebih afdal psgn hubby n wife la ye, sometimes we have to make a surprise for our spouse..bnde2 mcm ni blh buat sesuatu perhubungan tu lg bermakna..ecece,fiza ckp mcm berpengalaman je kn,pdhal blom kawin pon lg..hehe..:-) tp,mmg hakikat la kn surprise tu blh buat kte happy kn?sape stuju angkat tgn masing2..:-) kalau yg tgh merajuk pon, bile dpt surprise, dh xjd merajuk..msti snyum smpai telinga la spnjg hari..haha..habis terbang sume merajuk tu..:-)


Friday, November 11, 2011

kiss the rain

kiss the rain



this song is just for you...
wink ^.^

Thursday, November 10, 2011

hatimu milikku

ske video klip ni..:-)
patung rpenye minah ni..

hari raya korban 2011

selamat hari raya aidiladha fiza ucpkn utk sumer..cane raya haji thun ni?thun ni, makcik fiza ada buat korban sekali ngn akikah..sume famili balik utk same2 gotong royong utk adakan knduri ni..tp sebelum tu,pg raya lps siap2 pki baju raya,kitorg pi smayang raya kt masjid..tok imam ade bgthu lembu utk dijadikan korban pd hari tu ada 17 ekor,so tok imam pesan suh rmi2 pi lapah daging..alhamdulillah, bila ada korban mcm ni,blh la diagih2kn kt org yg xberkemampuan..
lps smayang raya,kami sekeluarga pi beraya umh nenek belah ayh fiza...lps tu bru pi umh mkcik utk bergotong royong..bile dh berkumpul mcm ni, mcm2 ragam blh tgk..hepi je fiza tgk bdk2 kecil main sesame diorg..main aje kejenye..mcm xde masalah lngsung..haha..dh namenye bdk kn?

golongan adam sibuk melapah daging...




golongan ibu2 sibuk memasak...:-)


nmpk x saye kt situ???haha...cbe cari..:-)





fabio pon ade...:-)

semoga thun2 dpn kte dpt bkumpul rmi2 lg mcm ni..insyaAllah..

Thursday, November 3, 2011

organizer

pokde,cikde kate nok organizer gini..