Sunday, January 30, 2011

one in a million

been all over the world
done a little bit of everything
little bit of everywhere
with a little bit of everyone
all the girls i've been with
things i've seen it takes much to impress
but sure enough you go it makes your soul stand up from all the rest

i can be in love
but i just dont know
baby one thing is for certain
whatever you do it's working
all the boys dont matter
in your presence cant do what you do
there's a million boys around but i dont see no one but you

boy you're so one in a million
you are
baby you're the best i ever had
best i ever had
and i'm certain that
there ain't nothing better
no there ain't nothing better than this

you're not a regular boy
you dont give a damn about your look
talking about i cant do it for you
but you can do it for yourself
even though that ain't so
baby cause my dough dont know how to end
but that independent thing im with it
all we do is win baby


Thursday, January 27, 2011

b2b info

very nice n good info i found here...
meh lawat blog ni meh..

p/s : tasha, fiza share ek?at d same time, i promote ur blog...:-)

Wednesday, January 26, 2011

kasih sayang & rayuan rindu

woit tajuk ape ni???haha...sbnrnye....
....
....
....
....
....
....

kasih syg ngn rayuan rindu tu tajuk lagu raihan la....
....
....
....
....
sejak akhir2 ni tenang sgt2 rasa ble dgr koleksi2 lagu raihan...
hehehhehhh..kalo korg xcaye korg dgr sndiri..btol...ble dgr suara nazrey kmpulan raihan ni mmg tenang sgt2...stakat ni xde sape2 ag yg leh tawan sanubariku ini kecuali suara nazrey..haha..poyos lah..tp serius, dr dlu lg, fiza mmg ske dgr suara nazrey...


video video

Friday, January 21, 2011

CONTEST BLOG PALING CANTIK, COMEL DAN KEMAS!


assalamualaikum n hi to all!!
kali ni cik ngah tag fiza utk join 1 contest yg dinamakan
"CONTEST BLOG PALING CANTIK, COMEL DAN KEMAS!"
tp nk join contest ni ade la beberapa syarat penyertaan..xssh pon..sng aje..jom kite tgk syarat2 pnyertaan..:-)

syarat no 1
jadi follower FARZANA FARZANTO - done!

syarat no 2
perempuan digalakkan sbb hadiahnye khas utk pompuan..hadiah tu khas diimport dr Pelangiwardrobe Hannah. - dh add, done!

syarat no 3
ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas. setiap kategori mempunyai 1 pemenang sahaja - dpt mng 1 kategori pon ok..haha..:-)

syarat no 4
buat 1 entry tentang contest ni. - tgh buat la ni..done la tu kirenye..:-)

syarat no 5
tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
nk tag sape ek..
n d last one....

syarat no 6
letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni - done!

syarat no 7
setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni - done!

syarat no 8
penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011. - sempat lg nih!!!

syarat no 9
dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini untuk menghias blog anda. - i will..hehe..

so, hrp2 dpt la mng salah 1 kategori tu..xslh mncuba kn? gd luck to me..:-)

Friday, January 14, 2011

hoyehh

pic : google
bru igt nk cri bju bru kaler merah utk my cousin's wedding..tp td my mom call, mkcik den dh siapkan bju merah utk d whole big family...hoyehhh...jimat duit xyah cri bju bru....haha...
she specifically choose red coz her wed on chinese new year..so xnk lari tema raya cina la tu,sbb tu nk kaler merah jgkkk...:-)xsbr nk mkn ns myk...dh lame xde entry bru yg mnarik...nnti ye den share wedding my cousin tu..i'll make sure my olympus snap interesting n bombastic pic during d wed!!!tggu....

Wednesday, January 12, 2011

info

very useful info i got from here..
pas bce artikel ni, duk belek2 kandungan karbohidrat kt mknn2 yg den beli kt giant smlm..
sepeket bskut jacob ade 17.4 g karbohidrat..based on this article, we have to limit our meal to 20g carbohydrate in a day!!!20g jer???1peket bskut pon almost 20g kn?kyg ke mkn sepeket bskut je?bkn 1bungkus tp 1peket only!!!dh tu,kalo dh mkn 17.4g karbohidrat,dh xleh mkn bnde lain ke?belek2 lg, double decker mini yg kecik tu (mini lg,kecik lg), yg biasa jual 30 sen 1 bngkus tu, ade 11.5 g karbohidrat..wahh..blh thn jgk...tp still in safe area la..hoho..tp xleh mkn lebih dr sepeket double decker..tp kn,kalo mkn yg 1bungkus tu,bape agk2 karbohidrat die?
nk thu jwpn die????jwpn die,76.6 g karbo!!!!wah dasyat2....patutla fiza dgr elakkan mkn jajan (cekedis ataupon kite pnggil junk food)..

so,kalo sape2 yg nk diet,or yg nk mengamalkan pemakanan yg sihat mcm fiza korg belek2 dlu kndungn karbo kalo nk bli mknn...

p/s : tp fiza,kalo mkn kt kdi mkn or kt restoran, cane nk cek kndngan karbo???
ans : korg g tnye tukang msk kt restoran tu...:-)

hanyut


Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Monday, January 10, 2011

Friday, January 7, 2011

blood type & character

Menurut primbon Jawa, sifat orang dapat dilihat berdasarkan golongan darahnya.

Gologan darah A

  1. Biasanya orang yang bergolongan darah A ini berkepala dingin, serius, sabar dan cool.
  2. Orang yang bergolongan darah A ini mempunyai karakter yang tegas, boleh dipercayai namun keras kepala.
  3. Sebelum melakukan sesuatu mereka memikirkannya terlebih dahulu. Dan merencanakan segala sesuatunya secara matang. Mereka mengerjakan segalanya dengan sungguh-sungguh dan secara konsisten.
  4. Mereka berusaha membuat diri mereka se wajar dan ideal mungkin.
  5. Mereke sering kelihatan menyendiri dan jauh dari orang-orang.
  6. mereka mencuba menekan perasaan mereka dan karena sering melakukannya mereka terlihat tegar. Meskipun sebenarnya mereka mempunya sisi yang negatif seperti gugup dan lain sebagainya.
  7. Mereka cenderung keras terhadap orang-orang yang tidak sependapat. Makanya mereka cenderung berada di sekitar orang-orang yang sekepala.

Gologan darah B

Golongan darah B

  1. Orang yang bergolongan darah B ini cenderung penasaran dan tertarik terhadap segalanya.
  2. Mereka juga cenderung mempunyai terlalu banyak kegemaran dan hobby. Kalau sedang suka dengan sesuatu biasanya mereka menggebu-gebu namun cepat juga bosan.
  3. Tapi biasanya mereka boleh memilih mana yang lebih penting dari banyak2 hal yang di kerjakannya.
  4. Mereka cenderung ingin menjadi nombor satu dalam berbagai hal. Dan biasanya mereka cenderung melalaikan sesuatu jika terfokus dengan kesibukan yang lain. Dengan kata lain, mereka tidak boleh mengerjakan dua kerja pasa masa yang sama.
  5. Mereka dari luar terlihat cemerlang, riang, dan bersemangat. Namun sebenarnya hal itu semua sama sekali berbeza dengan yang ada didalam diri mereka.
  6. Mereka boleh dikatakan sebagai orang yang tidak ingin bergaul dengan banyak orang.

Gologan darah O

  1. Orang yang bergolongan darah O, mereka ini biasanya berperanan dalam menciptakan harmoni untuk suatu grup. Dan berperanan dalam menciptakan suatu keharmonisan diantara para anggota grup tersebut.
  2. Figura mereka terlihat sebagai orang yang menerima dan melaksakan sesuatu dengan tenang. Mereka pandai menutupi sesuatu sehingga mereka kelihatan selalu riang, damai dan tidak punya masalah sama sekali. Tapi kalau tidak tahan, mereka pasti akan mencari tempat atau orang untuk mengadu.
  3. Mereka biasanya pemurah (baik hati), senang berbuat kebajikan. Mereka dermawan dan tidak segan-segan mengeluarkan wang untuk orang lain.
  4. Mereka biasanya di cintai oleh semua orang, “loved by all”. Tapi mereka sebenarnya keras kepala juga, dan secara rahasia mempunyai pendapatnya sendiri tentang berbagai hal.
  5. Dilain pihak, mereka sangat fleksibel dan sangat mudah menerima hal-hal yang baru.
  6. Mereka cenderung mudah di pengaruhi oleh orang lain dan oleh apa yang mereka lihat dari TV.
  7. Mereka terlihat berkepala dingin dan terpercaya tapi mereka sering tergelincir dan membuat kesalahan yang besar kerana kurang berhati-hati. Tapi hal itu yang menyebabkan orang yang bergolongan darah O ini di cintai.

Gologan darah AB

  1. Orang yang bergolongan darah AB ini mempunyai perasaan yang sensitif, lembut.
  2. Mereka penuh perhatian dengan perasaan orang lain dan selalu menghadapi orang lain dengan kepedulian serta kehati-hatian.
  3. Disamping itu mereka keras dengan diri mereka sendiri juga dengan orang-orang yang dekat dengannya.
  4. Mereka jadi cenderung kelihatan mempunyai dua kepribadian.
  5. Mereka sering menjadi orang yang sentimental dan memikirkan sesuatu terlalu dalam.
  6. Mereka mempunyai banyak teman, tapi mereka memerlukan waktu untuk menyendiri untuk memikirkan persoalan-persoalan mereka.
agk2, fiza tgolong dlm kategori mana???

Wednesday, January 5, 2011

Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin aka masjid besi

salam to all..
nk citer psl masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin atau lebih dikenali ngn nama masjid besi (kalau tak silap la)..masjid ni terletak kt kementerian yg byk2 tu..nk thu details psl msjid ni blh dtg sini..alkisahnya, pas g JPN td, g la msjid ni nk solat, sbb tu je yg fiza nmpk yg pling dekat ngn JPN..kalau msjid ptrajaya jauh sket la dgn JPN..masuk2 je masjid tu, mak uihh...mmg patut pon nama masjid ni diberi nama sempena nama Tuanku kita, msjidnye amat2 la canggih,cntik,dan yg seangkatan dgnnya la..dr tandas smpi la ke tmpt solat..tandas n tmpt wuduk mcm kt hotel 5 star..sgt2 selesa...siap ada escalator n lift lg..mcm jakun lak fiza..haha..kt msjid ptrajaya pon ade lif gak kn?hee..tp this is my first time kat masjid besi..sgt2 kagum dgn buatannya..so, sape2 yg nk g ptrajaya tu, g la melawat masjid besi tu,xrugi pon..smbil2 melawat, dpt gak pahala melawat rumah Allah kn..niat iktikaf pon dh dpt pahala..apatah lg solat dan amal ibadat di dlmnya...insyaAllah...

tp fiza xambil gmbr la..sbb niat nk g ptrajaya nk g JPN je,sggh solat kt masjid besi jap..so den xbwk camera..:-)

kalo sape2 yg lom smpi masjid besi, nk tgk gmbr2 msjid besi, korg search google la ek?msti byk gmbr kt google.. hee..:-)

k la..wait 4 my nex entry ya..haha...mcm la den ni rmi follower...:p


Monday, January 3, 2011

khairul fahmi che mat

td ms on d way blk hostel, fiza bkak sinar fm,linda onn ckp khairul fahmi aka apek,goalie kelantan dilamar pengurus kelab popular, MU..terkejut gak dgr brite tu..hebat betol apek tu ek smpi pngurus MU blh nk amik die utk kelab MU...tp last2, rpe2nye brite tu xbtol pon,khabar angin semata2..haha..tp smpt gak fiza tgk apek main ms piala suzuki hari tu..ok ape apek main,dhla hensem..haha...ms game kt indon tu, fiza perasan gak apek bg signal die kne laser,die tnjuk2 ngn tgn die..nk gthu kne laser kot..tp papepon,msia dh menang..syabas!!!brite dh lapuk fiza citer..haha...

yeay

yeay,dpt diari islam 2011,so xyah ssh bli diari bru..yg bestnye diari ni setiap helaian muka surat, ade tazkirah,ade doa, n ade petikan ayat al-Quran..so ble nk tulis diari, automatik kite akn bce tazkirah n akan dpt muhasabah diri kite kn?

so, meh fiza share sket tazkirah hari ni :
Nabi s.a.w bersabda ,
Jabir mengatakan bahawa Rasulullah s.a.w pernah bersabda, "Wahai manusia, aku telah meninggalkan untuk kalian dua perkara. Jika kalian menggunakannya tidak akan tersesat selamanya iaitu Al-Quran dan Ahlul Bait keturunanku". (HR At-Tirmidzi dan ia menghasankannya)

Petikan dari Al-Quran lak :
Maka tidak ada yang mereka katakan ketika datangnya azab Kami kepada mereka, melainkan mereka (mengakui dengan) berkata : "Sebenarnya kami adalah orang-orang yang zalim". Maka sesungguhnya Kami akan menyoal umat-umat yang telah diutuskan kepada mereka, dan sesungguhnya Kami akan menyoal juga Rasul-rasul itu. (Al-A'raaf : Ayat 5 & 6).

Doa lak fiza xdpt nk taip sbb laptop ni, fiza x install huruf jawi. Nnti la fiza install huruf jawi lu n blh la taip doa2 tu..

k la..sume yg baik tu dtgnye dr Allah dan yg buruk itu dtgnye dr kelemahan diri fiza sendiri..
Selamat beramal..:-)