Friday, December 30, 2011

potong mp3 @ cutmp3

assalamualaikum sumer..

pernah tak korang nk jdkan satu2 lagu tu utk dijadikan ringtone korg,tp nk ambik part chorus je..tp xthu mcm mana nak ambik lagu kt tgh2 tu..kalau ambik the whole song, biasanya starting part tu xbrape menarik kn?biasanya kite nk yg chorus je kn?kalau ambik the whole song, xsmpt la nk dgr part chorus kalau hphone kte berbunyi2 kn?xkn nk biar,lps tu tggu part chorus bru nk angkt...nnti org ltk dlu before smpt part chorus tu...so the solution is.......
taraa....

so,use this online tool,  we just open the song we want,then we cut the part that we want..nk tgh ke,nk yg beginning ke,nk yg hjg ke...suke hati korg...tp yg pnting, kalau kite gne cutmp3 ni, kte blh save kte pnye handphone memory..yela,biasanya, the whole song ade 4MB,lbih krg la kn?tp kalau kte gne cutmp3 ni n kte nk jdkan ianya ringtone kte, yg 4MB tu kte blh buat ianya jd 0.4MB..see...blh jimat memory kn?
ble handphone kte brbnyi pon, part chorus trus kdengaran...hehehhh....so easy kn?



Thursday, December 29, 2011

jln2 cari mkn

last week, me n my friend, yani went to chicken rice shop for our lunch..main menu there, of course la nasi aym..


 i choose this one, chicken rice with grilled button chicken...served with pak choy with oyster sauce (ni sayur)....so, kalau nk thu rs cane grilled butter chicken ni, kne try la..:-)

yani ambik healthy meal set which are include :
1. personal portion of healthy chicken breast
2. braised tofu n braised egg
3. ipoh bean sprouts
4. chicken rice
5. soup
6. soya milk

mmg bkhasiat,tp kitorg pelik, air yg smpi ms tu,its not soya milk, but it was pepsi...silap hntr la tu...




pepsi plus 7 up


lps tu, teringin lak nk mkn tutti frutti..bedal tutti fruitti lg pas mkn ns aym..:-)

Monday, December 26, 2011

taman botani @ putrajaya

weekend lps, fiza dh plan nk berbasikal kt taman botani, putrajaya..nk exercise memecahkan lemak2 yg makin berleluasa ni..sewa basikal kt tmn botani just rm2 per hour..


sblm btolak, isi angin dlu..:-)



dlu, kitorg dh pnh dtg sini, tp bkn utk exercise, just jln2 je, ms tu xhbs round pn..rpenye besar gle tmpt ni..mmg tmpt yg sesuai utk beriadah..so,smpi2 je, kitorg trus cri tmpt yg nk sewa beskal tu..pegi kt kaunter, org tu ckp, beskal dh hbs..isk isk...sedih btol..kitorg lmbt sgt ke..ms kitorg smpi tu, agk lmbt jgk la, dlm pkul 9pg..pttnye kne smpi dlm kul 7pg..huhu..bru ade can sewa basikal..xpela, kitorg pasrah jela..joging jela dlm tmn tu..

dh name pon taman botani kn, for sure la byk bunga2 n pokok2 dlm tu..tp xbyk pon ambik gmbr pokok ngn bunga2..:-) ni je yg menarik perhatian..






view yg blh kite tgk dr tmn botani..cntik kn?


rht jap, pnt dh.. :-p


haha..smpt lg nk berposing..





lps hbs pusing 1 tmn botani ni, lapar la plak..ms tu dh nk tgh hari..dkt pkul 11.30 kot..kirenye lame jgk la kitorg pusing2 dlm tmn tu..berpeluh la jgk..fiza msk bihun goreng ni, igt nk buat breakfast, tp mkn dh dkt lunch time..hehe...
menu brunch kami
bihun goreng
aym goreng
nuget ayamas
keropok yg diimport khas dr trg





tau x tunang fiza tgh buat ape tu? die tgh bg ikan2 dlm tasik tu mkn keropok yg xhbs kitorg mkn..mule2, fiza ignore je..tp tgk die ralit smcam je, fiza join la sekaki...rpe2nye, mak oii,byk gler ikan2 yg kelaparan dlm tasik tu..fiza pon ambik lg keropok2 yg xhbs, bg ikan2 tu mkn...mmg berebut la..ikan byk tp keropok tggl sikit je...tunang fiza ckp, ikan2 tu mkn kwn2 diorg...fiza tnye,nape lak?die ckp, yela, keropok kn diperbuat dr ikan...haha...tp serius, byk gler ikan dlm tasik tu..ralit tgk diorg berebut nk mkn...tgh2 kitorg mkn kt gazebo tu, ade pengantin bru yg tgh buat outdoor photoshoot..tp xambik la gmbo diorg..tgk jela...:-)
lps mkn, dh nk tgh hari dh, nk msuk wktu zohor dh, kitorg ke masjid tuanku mizan zainal abidin @ masjid besi utk bersihkan diri n solat zohor...masjid ni mmg selesa sgt2...dan cntik sgt2...


p/s : next time, nk g awal sbb nk sewa beskal...

Thursday, December 22, 2011

it's so sweet...

sweet sgt,kn?

Tuesday, December 20, 2011

zikir harian

zikir harian
kene post kt blog, sbb slalu lupe, dan bile nk cri, ssh..so,bile ltk kt blog,sng sket..jom kite amalkan zikir harian ni...

ZIKIR HARI JUMAAT
YA ALLAH … YA ALLAH … YA ALLAH
~ Allah akan memberi ketenangan hati bagi yang membacanya dan meras kelazatan zikrullah.


ZIKIR HARI SABTU
LAA ILA HA ILLALLAH
~Allah akan hampir kepada kita dan akan memberi segala kebaikan hamba yang memujinya.

ZIKIR HARI AHAD
YAAHAIIYU YAA QAIYYUUM
~ Memperolehi harta yang banyak dan berkat semasa hidup kita.


ZIKIR HARI ISNIN
LAA HAW LA WA LAA QUWWATA ILLA BILLAA
HIL A’LI YIL A’ZIM
~ Allah memberi ganjaran pahala seperti Gunung Uhud dan Allah memberi kekuatan beribadah kepadanya.


ZIKIR HARI SELASA
ALLAH HUMMA SOLLI A’LA MUHAMMAD WA A’LAA
AALII MUHAMMAD
~ Mendapat rahmat Alalh dan mendapat syafaat Rasulullah di dunia dan di akhirat.


ZIKIR HARI RABU
AS TARG FIRULLAH HAL A’ZIM
~Setiap kali di baca zikir di atas, menghilangkan satu titik hitam dalam hati dan Allah memberikeampunan hambaNya.

ZIKIR HARI KHAMIS
SUBHA NALLAH HIL A’ZIMI WA BI HAMDIH
~ Diampunkan dosa kita walau sebanyak buih di laut atau pasir di bumi Allah.

Tuesday, December 13, 2011

nasi goreng kerabu fiza


cara fiza msk leh tgk sini
smnjak tgk family outing ni, rs asyik nk msk je..

Monday, December 12, 2011

nasi goreng kerabu

rs nk mkn ns grg kerabu la..
cpt la pkul 5,nk blk msk lak..tp, xpnh try msk ns grg kerabu la,jom cri resipi dlu...sngnye zmn skrg, sumer kt hjg jari je,kn?
godek2, byk gak jupe resipi..lain org lain cara,ade yg ltk tu, ade yg xltk tu..mcm2 cara la..
so, fiza simpulkan sume2 n this is my way!

bhn2 A
nasi putih
*aym
*udang
*sotong
suke hati la nk ltk aym ke sotong ke udang ke

bhn2 B - dihiris
serai
bunga kantan
daun kesum
kcg pnjg 

bhn2 C - ditumbuk
cili padi
bwg merah
bwg putih
udang kering (rendam sebentar)

cara2 lak
1. panaskan myk
2. tumis bhn2 C
3. masukkan udang/sotong/ayam
4. masukkan nasi
5. jgn lupe msukkan secubit garam
6. last,bru msukkan bhn B

nk sdp lg, goreng ikan bilis smpi rngup,then taburkan ikan bilis ats nasi yg tlh siap digoreng.
mkn ngn sambal belacan pon lg best..

** tp fiza tgk ade yg tumis bwg skali dgn ulam2..mne satu yg best?
kne try and error dlu la nmpknye..

Sunday, December 11, 2011

price tag


Thursday, December 8, 2011

doa khusus utk wanita


   ..doa ni fiza ambil dr http://www.zaharuddin.net
zmn skrg ni, mcm2 kes yg blaku, lg2 kes yg mlibatkn wanita..so, doa ni blh kite amalkan utk mengelakkan dri kite drp tlibat dgn pkara2 yg tdk diingini
رَسُولَ اللَّهِ  يقول من قال بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُصْبِحَ وَمَنْ قَالَهَا حين يُصْبِحُ ثَلَاثُ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُمْسِيَ
DALAM sebutan rumi : BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI'UL 'ALIM 
Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : "Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui" sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya" ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ;   At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan - Teks doa berwarna Merah  Syeikh Syuaib ; Hasan)



Ingin saya utarakan satu lagi doa sohih yang dibaca oleh isteri Nabi Ibrahim a.s (iaitu Siti Sarah) yang menyebabkan para lelaki zalim termasuk rajanya melarikan diri, saya sertakan sekali sumber rujukannya dari hadis Nabi s.a.w.
اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ الْكَافِرَ
DALAM SEBUTAN RUMI : ALLAHUMMA IN KUNTA TA'LAMU INNI AAMANTU BIKA, WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA 'ALA ZAWJI FALA TUSALLIT 'ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM
Ertinya : Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim" ( Riwayat Al-Bukhari, no 2104, 2/722 ; Sunan Al-Baihaqi, 5/97; Musnad ahmad, 2/403 ; Fath Al-Bari, 6/393; Umdat Al-Qari, 12/30 ; Sohih )

Wednesday, December 7, 2011

doa ringkas selepas solat


101 Perancangan Sempurna Bakal Ratu Sehari

6-12 bulan sebelum majlis

1.   Tetapkan hari & tarikh perkahwinan anda.
2.   Pastikan tarikh yg dipilih tidak bercanggah dgn mana2 agenda keluarga lain.
3.   Tentukan bajet serta anggaran kos perbelanjaan perkahwinan.
4.   Kongsi simpanan utk mempercepatkan serta menggandakan simpanan.
5.   Sediakan checklist perkahwinan anda supaya perancangan berjalan dgn lancar.
6.   Lantik seseorg yg anda percaya utk bsama2 dlm proses prncangan majlis anda.
7.   Tetapkan tema perkahwinan yg diinginkan mengikut minat & kesesuaian.
8.   Tentukan jumlah tetamu yg akan diundang.
9.   Tempah segera tempat utk mengadakan resepsi perkahwinan.
10. Buat pemilihan catering & menu utk hari langsung.
11. Sediakan daftar tamu utk m'anggarkan bil. tempahan kad.
12. Pilihlah pengapit wanita & lelaki yg btggungjwb sbg PA anda utk hari lgsung.
13. Temui & kunjungi pereka pakaian pengantin, tentukan serta pilih busana pengantin.
14. Jgn lupa mjaga adab & pantang larang sblum hari penting anda.
15. Mula mjga pemakanan utk mjamin tubuh yg sihat di waktu persandingan.
16. Kurangkan aktiviti sosial.
17. Mula mgurangkan belanja seharian, usah boros & mula menabung.
18. Rancang pcutian bln madu anda, lakukan tmpahan tmpt, tiket serta knderaan.

4-5 bulan sebelum majlis


19. Tetapkan wktu, tempat pernikahan & jurunikah.
20. Persiapan awal membolehkan anda membuat tinjauan akan harga & reka bntuk kad yg diinginkan.
21. Bertindak lebih awal, anda  boleh mendapatkan khidmat mak andam kegemaran.
22. Mbuat pilihan tema warna busana serta bunga tgn mengikut kesesuaian.
23. Menempah pakaian pengantin.
24. Beli @ sewa busana utk pengapit pengantin.
25. Mula tetapkan dekorasi ruang majlis mngikut tema.
26. Mula tetapkan dekorasi pelamin mengikut kesesuaian tema serta pakaian.
27. Memberitahu seluruh ahli keluarga tema pakaian.
28. Tempah & hubungi jurufoto serta juru video.
29. Membuat tempahan awal knderaan pngntin jika perlu.
30. Tempah & buat pemilihan kek pengantin.
31. Tetapkan pengerusi majlis yg boleh menghangatkan majlis.
32. Tempah PA sistem bg memainkan lagu2 pilihan anda.
33. Lantik DJ yg boleh memainkan lagu selari dgn kehendak pengantin.
34. Tempah kumpulan pemain kompang.
35. Jika bkemampuan, anda jemputlah kumpulan gamelan @ caklempong utk menyerikan majlis.
36. Mungkin juga menarik jika mjmput penanyi jmputan.
37. Menempah cincin kahwin utk majlis nikah.
38. Mula membeli brg hntaran satu persatu.
39. Lakukan diet @ senaman utk tmpil sihat & segak pd hari bsejarah.
40. Semak destinasi bln madu pilihan.
41. Pastikan tmpahan sdh ditetapkan.

2-3 bulan sebelum majlis

42. Daftar kursus kahwin bersama pasangan.
43. Mendaftar di pejabat kadi. Isi borang permohonan & sediakan segala dokumen.
44. Sertakan bersama surat akuan bujang yang dimateri dgn cop syarikat tmpt anda bkerja.
45. Kemudian dptkan tndatgn jurunikah @ wakil jurunikah @ ketua kariah tmpt anda.
46. Bawa bersama 2 org sksi semasa anda mndptkan tndatgnnya.
47. Lakukan medical check up seperti ujian HIV.
48. Mohon cuti sekurang2nya 2mggu lebih awal.
49. Maklumkan ttg perancangan perkahwinan kpd ketua anda.
50. Siapkan semua kerja di pejabat yg telah dimulakan.
51. Agar tiada pihak yg rasa terbeban sementelah anda bergembira membuat psiapan.
52. Pastikan segala urusan di tempat berbulan madu sudah selesai.
53. Hubungi pereka pakaian pengantin anda utk fitting.
54. Persiapkan segala brg hntrn, lantik seseorg utk persiapkan dulang hntrn.

6-8 minggu sebelum majlis

55. Semak semula senarai tetamu.
56. Tulis & atur pengiriman kad undangan kahwin.
57. Semak urusan dgn jabatan agama, jurunikah, sksi & pihak yg tbabit dgn mjlis akad nikah.
58. Tetapkan menu mknn dgn pihak katering.
59. Adakan sesi percubaan makanan.
60. Mula menyiapkan cenderahati buat tetamu.
61. Lakukan make up trial bersama mak andam pilihan anda.
62. Mula membeli kasut & aksesori tmbhn.
63. Susun & garap muzik pilihan yg bakal didendangkan semasa majlis blngsung.
64. Buat 1 temu jnji bsama pngacara mjlis utk mbncgkan pjlnan mjlis itu nnti.
65. Diskusi juga harus diadakan bsama DJ serta pihak pngurus PA sistem agar perjalanan majlis selari dgn pmntaan pngtin.
66. Buat persiapan terakhir utk semua kelengkapan.
67. Sediakan jadual pjlanan mjlis bg memudahkan org yg tlibat.
68. Mbuat jadual penerimaan bserta checklist bg memudahkan proses pnghtrn drpd segala tmpahan; kek, khemah, bunga2an, cnderahti, hntrn, hiasan pelamin dll.

4-5 minggu sebelum majlis

69. Kad jemputan perkahwinan mula diedarkan.
70. Ambil pesanan cincin kahwin.
71. Mula memesan traveller cheque/mata wang asing utk berbulan madu.
72. Org2 yg btggungjwb utk mlncarkan majlis mula agresif dlm proses terakhir.
73. Mbuat semakan checklist utk memastikan semua sudah ditempah & dilakukan.
74. Btemu & bbncang bsama jurufoto majlis anda ttg konsep serta gmbaran mjlis yg anda mahukan di dlm gmbr kngn anda nnti.
75. Tidak ketinggalan, pastikan juruvideo juga thu akan pjlanan majlis serta tetamu mana yang anda mahukan berada di dlm rakaman video itu nnti.
76. Pastikan dulang hntrn tlh siap mengikut warna tema yg tlh ditetapkan.

2-3 minggu sebelum majlis

77. Jadual acara telah ditetapkan, buat salinan & edarkan kpd org2 pnting majlis.
78. Kemaskini jumlah tetamu yg diundang kpd pihak katering.
79. Tetapkan semua pesanan dan detail utk bunga, sewa knderaan, jurufoto, dekorasi, kek dll.
80. Sediakan susun letak pelamin, kerusi meja, kanopi serta lain2 supaya kelihatan tersusun.
81. Mcuba busana pengantin lengkap dgn aksesorinya.
82. Periksa ukuran, keselesaan & sbginya.
83. Pastikan juga pakaian tema utk pengapit lelaki & wanita harus selari dgn konsep persandingan anda nnti.
84. Biasakan mggunakan kasut yg akan digunakan di hari pernikahan agar terasa lebih selesa.
85. Siapkan brg2 yg akan dibawa ke rumah mertua.
86. Lakukan urutan bdn serta spa utk menaikkan seri pengantin.
87. Tidak ketinggalan, lakukan rawatan rmbut agar kelihatan kemas dan menarik.
88. Rawatan muka juga perlu agar muka tidak kelihatan lesu di hari langsung.
89. Jgn lupa, jalani rawatan manicure & pedicure.

1 minggu sebelum majlis

90. Berehat & yakinkan diri & psgn anda semuanya akan berjalan dgn lancar, insyaAllah.
91. Pastikan semua perkara berjalan dgn lancar.
92. Lantik seorg ahli keluarga tdekat utk meneliti kelancaran acara.
93. Kumpulkan segala brg hntrn.
94. Mula berkemas utk bulan muda, lengkapi & beli keperluan yg pnting.
95. Pastikan sekali lagi semua pesanan yg telah dilakukan, sekadar utk mengingatkan.
96. Bila tiba sehari sblm hari pernikahan, lantik seseorg utk menginaikan jari anda.

Hari Perkahwinan

97. Kosongkan fikiran serta nikmati masa utk bersendirian sblm upacara akad diadakan.
98. Adakan majlis khatam Al-Quran di waktu pg sebelum upacara pernikahan berlangsung.
99. Jgn terlalu memikirkan ttg pjalanan mjlis krn ada sudah org yg btggungjwb.
100. Bertenang & ukirkan senyuman sewaktu pernikahan.
101. Semasa acara resepsi, luangkan sedikit masa utk btegur sapa serta m'ucapkan terima kasih kpd tetamu yg hadir.

Monday, December 5, 2011

ombak rindu

novel ni dh lame fiza bce,novel ni jgk antara favorite novel fiza..bce novel ni 2,3 kali pon xbosan..so,ble kisah izzah ngn hariz diadaptasi dlm bntuk filem, of course la fiza msti g tgk..hehe..
mmg best la..tp pelik sbb cpt sgguh air mata ni mgalir,pdhal dh thu jln citer ni..ade la 2,3 part yg buat hati ni tsntuh..ecece...mgkin ade yg xtersentuh tgk citer ni, sbb fiza ade tbce kt fbook, ade yg post,diorg ckp,xthu part mane yg sedih,xthu part mne yg nk nangis..huhu..tpulang la kn?tp fiza btul2 memerlukan tisu ms tgk citer tu..haha...mhyati sgt kottt...:-)




Tuesday, November 29, 2011

we got married

suke btol tgk we got married teukso couple ni..lee teuk ngn sora yg comelll...



sape nk tgk tv show ni, blh klik sini 

Saturday, November 26, 2011

puding roti

assalamualaikum sumer...entry lps, fiza de bgthu nk buat puding roti kn..ade org pggil puding gula hangus, ade gak pggil puding caramel..tp fiza pggil puding roti sbb ltk roti..hehe...
sng je nk buat ni..bhn2 nk buat fiza de ltk dlm entry ni...

cara2 nk buat, 
1.  mula2 ltk sesudu gula dlm loyang,lps tu bakar smpi kekuningan, utk jdkan top layer yg warna perang mcm gmbr kt bwh ni...tp gmbar ms bakar gula tu xambik lak..

2.lps tu, blenderkan 8biji telur, 1tin susu cair, 2kping roti, ngn 1cwn gula..ltk sikit esen vanila, xnk bg hanyir..

3.lps siap2 blender tu, tuang sumer bhn2 yg dh diblender tu dlm loyang yg mengandungi gula yg kte bakar td..
4.lps tu, kukus...taraa...sng je kn...dh siap dh...lps tu tggu la puding tu siap msk....



Thursday, November 24, 2011

puding roti

resipi ni fiza dpt ms blk kg hari tu, ms tu tgk je,xsalin pon, igt2 je ni..so, i need to jot it down first, bru xlupe..tkut esk2 lupe lak...lps rs puding roti yg dh siap, wahhhh,best2 sgt...pttla pkde ske ngt mkn puding roti hok mok buat...wiken nnti nk try la..
xbyk pon bhn2 die, rsnye yg ni je kot..ke ade yg fiza tertggl lg ek...hmmm...jap nk igt blk.....

hmmm....

ni je kot...


puding roti

8biji telur
2keping roti
1cwn gula
1tin susu cair
sedikit esen vanila (xnak bg hanyir)


nk thu care2 fiza buat puding ni, kne tggu la..nnti wiken, insyaAllah, fiza try buat..


Tuesday, November 22, 2011

second doodle

my second doodle..:-) ok la sikit kot dr yg first ni

my first doodle

hehehehhhh....nk gelak je tgk gmbo ni..sblm2 ni duk tgk je org duk lukis2 doodle ni..teringin la jgk...haha...
so, ade ms terluang ni, den cbe tgk tutorial utk buat doodle ni, so ni lah hasilnya..den buat sndri ni tau?haha..biarla xlawa mcm doodle2 lain pon, but i need to try first..so, taraaa!!this is my first doodle...next time buat cntik2 lg n complete ngn bdn ngn tgn ngn kaki...hehe..


Monday, November 21, 2011

bantal???

korg thu x, prngai seseorg tu blh kite lihat melalui bermcm2 cara..slh satunya kite tgk mcm mana dia tdur..dgn 1 bntal ke,byk bntal ke or xde bntal pon xkisah..jom kenali sifat2 anda..:-)



1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa 
seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. 
Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. 

Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal

Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi.

Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.


artikel ni, den copy dr http://anugerahcinta86.blogspot.com/2011/11/rahsia-bantal-dan-tuannya.html

so korg yg mane satu?fiza ni jenis yg kalau tidur suke sgt peluk bantal...:-)

Thursday, November 17, 2011

on d road!!


pic : google


yeah, i will be on d road tomorrow..haha..xsabo nk blk kg esk...

Tuesday, November 15, 2011

rinduuu

rndu nk blk rmh...rndu nk tgk bdk kecik ni,nk dukung die, nk dgr die pggil ngoh ngoh...rndu nk tgk die snyum...rndunye..


rndu jgk nk bersantai2 kt MM..


yeahhh,xsbr nk blk jumaat ni even 3 hari je..huk huk..
oh ye, byk btol undangan mjlis kahwin hjg thun ni kn?
19hb nov ni, ade mjlis kt trg..mjlis kwn tunang fiza,shafik n his wife..
slmt pengantin baru buat shafik n wife, smga berbahagia hgga ke syurga...aminn...
dan slmt pengantin baru jgk buat pngntin2 di luar sana yg bakal menjadi raja & ratu sehari..


Sunday, November 13, 2011

surprise!!!

13/11/11

i love surprise!!tp surprise yg best2 je la ye..even bnde tu kecik je, but that little surprise can make us happy..surprise tu xsemestinye hadiah..xsemestinya kne blikan pressie yg mahal2..but..if we did it with sincerity, insyaAllah that suprise can cherish others...dlm sesuatu perhubungan,tp lebih afdal psgn hubby n wife la ye, sometimes we have to make a surprise for our spouse..bnde2 mcm ni blh buat sesuatu perhubungan tu lg bermakna..ecece,fiza ckp mcm berpengalaman je kn,pdhal blom kawin pon lg..hehe..:-) tp,mmg hakikat la kn surprise tu blh buat kte happy kn?sape stuju angkat tgn masing2..:-) kalau yg tgh merajuk pon, bile dpt surprise, dh xjd merajuk..msti snyum smpai telinga la spnjg hari..haha..habis terbang sume merajuk tu..:-)


Friday, November 11, 2011

kiss the rain

kiss the rain



this song is just for you...
wink ^.^

Thursday, November 10, 2011

hatimu milikku

ske video klip ni..:-)
patung rpenye minah ni..

hari raya korban 2011

selamat hari raya aidiladha fiza ucpkn utk sumer..cane raya haji thun ni?thun ni, makcik fiza ada buat korban sekali ngn akikah..sume famili balik utk same2 gotong royong utk adakan knduri ni..tp sebelum tu,pg raya lps siap2 pki baju raya,kitorg pi smayang raya kt masjid..tok imam ade bgthu lembu utk dijadikan korban pd hari tu ada 17 ekor,so tok imam pesan suh rmi2 pi lapah daging..alhamdulillah, bila ada korban mcm ni,blh la diagih2kn kt org yg xberkemampuan..
lps smayang raya,kami sekeluarga pi beraya umh nenek belah ayh fiza...lps tu bru pi umh mkcik utk bergotong royong..bile dh berkumpul mcm ni, mcm2 ragam blh tgk..hepi je fiza tgk bdk2 kecil main sesame diorg..main aje kejenye..mcm xde masalah lngsung..haha..dh namenye bdk kn?

golongan adam sibuk melapah daging...




golongan ibu2 sibuk memasak...:-)


nmpk x saye kt situ???haha...cbe cari..:-)





fabio pon ade...:-)

semoga thun2 dpn kte dpt bkumpul rmi2 lg mcm ni..insyaAllah..