Thursday, February 17, 2011

new template

taraa...this is my new template which is i designed it myself!!huhu..pnt gak designed template yg xseberapa ni..still i feel this tmplate is not perfect n i'll improve it soon..btw, thanks to abg jonni, k rda, cik fatin n my personal advisor yg suggest which header i should use for my blog..tp fiza yg terlebih rajin ni not just design new header but i edit n design d whole tmplate!!huhu..so, wut do u think of my new tmplate?yeah, i know this is not d most beautiful tmplate in d world, but this is my own work..:-) heheh..plus im not d designer yo.. this is amatur's job..plz leave any suggestion to improve my design of my blog..thanks..:-)

next week nk g jln2 ke johor!!xsbr den...

Tuesday, February 15, 2011

mne lg cntik..:-)



hai korg..mne 1 gmbo yg lg sesuai utk djadikan header utk blog fiza ni???




xreti la nk design2 ni..den hentam saja ni..

Monday, February 14, 2011

my cousin's wedding

tanggal 3 februari 2011, kelihatan si ayu duduk bersimpuh sambil dikelilingi keluarga tersayang dan sahabat terdekat. debaran di hati hanya Tuhan yg tahu. sambil berusaha meredakan debaran di hati, matanya melirik ke arah seorang jejaka yg menjadi tumpuan lensa2 kamera. hanya tinggal beberapa minit sahaja lagi, si jejaka bakal menjadi raja dalam hidupnya.

sedih, gembira, terharu, dan berbagai perasaan yg dirasainya tatkala sang jejaka selesai menjawab lafaz ijab dan kabul dari tok kadi. serentak dengan itu, titisan2 mutiara berguguran jatuh ke pipi. si isteri mengerling ke arah si suami sambil menghadiahkan senyuman ikhlas tatkala mata mereka bertaut...alhamdulillah..sebuah lagi masjid telah berjaya didirikan...masing2 lega kerana majlis pada malam itu berjalan dengan lancar dan sempurna dan masing2 pulang dengan 1 harapan utk mendirikan 1 lg masjid pada satu masa yg akan ditetapkan olehNya..(haha...sempat lg mengarut)

keesokkan harinya....
suasana riuh rendah dengan suara anak2 kecil di perkarangan rumah...riuh dengan suara mak2 yang sedang asyik di dapur..walaupun leka dengan kerja di dapur, masing2 riuh menyapa dan berborak dengan saudara mara yang jarang2 dapat bersua muka...golongan ayah2 pula sibuk memantau khemah2 yang didirikan di perkarangan rumah agar semuanya nampak kemas dan teratur...hanya tinggal 1 jam sahaja lagi rombongan pengantin lelaki akan tiba di rumah..pengantin perempuan sudah bersiap sedia dengan mak andam untuk didandan..

pok pak pok pak pok pak pak pak (gini ke bunyi kompang???)
paluan kompang sudah kedengaran dari jauh menandakan si suami sudah bersiap sedia untuk bertemu dengan si isteri...si isteri sudah bersedia menunggu si suami sambil diiringi oleh dayang2 yg memakai pakaian sedondon berwarna merah..terdetik di hati si isteri, "si dia boleh cam ke ni isterinya yg mana satu?"..mana taknya, pengantin berpakaian merah, dengan2 dayang2 sekali berpakaian merah...boleh rambang mata dibuatnya kalau tak diteliti betul2..:-)

paluan kompang sudah berhenti. si isteri mendapatkan si suami lalu tunduk mengucup tangannya. kedengaran beberapa suara yg berbisik mengusik dari belakang. lalu, dayang2 mengalu2kan kedua2 pengantin ke pelamin yg tersergam indah.


well, red is everywhere..:-)

p/s : penat jgk nk mengarang entry ala2 cerpen kali ni..hehe..macam mana la penulis2 tegar dapat menghasilkan novel2 yg tebal beratus2 muka surat tu ek?






Friday, February 11, 2011

tempat best kt johor

assalamualaikum sumer...
kali ni fiza nk citer tmpt2 menarik kt johor...
knape fiza tbe2 je citer psl johor ni???ok la,sbnrnye, fiza nk ke johor next 2 weeks, sbb nk g mjlis kawin x-classmate ms dgree dlu...so, alang2 mnyeluk pekasam la kn?alang2 dh ade kt johor, jom kite lawat tmpt2 yg best kt johor...
ble korg dgr je pktaan johor, ape yg ade dlm fkiran korg??? kalau fiza, dgr je johor, automatik akn teringatkan ayer hitam...last time pegi pon ms form 5 kot..8thun lps...fuh,lame gler tu xjejak kaki ke ayer htm...kalo korg nk cri pasu2 ke, kerepek2 ke, sggh la kt ayer htm ni..

fiza google2 lg..terjumpe 1 tmpt nih : gunung lambak..


mcm best kn?
pic : all google

then jmpe ni lak

stesen keretapi kluang

pkcik google ckp tmpt ni femes ngn kopi, roti bakar n telur separuh msk..
nk kne cbe la dlu...

n of course la tmpt yg plg femes kt johor, danga bay


siap ade theme park lg...



tu je yg termampu kali ni nk cri tmpt best kt johor...so kalo korg2 thu tmpt menarik kt johor yg blh fiza pegi, blh share2 kt sini...
last but not least, jom cuti2 malaysia ngn fiza...:-)

110211


110211

Thursday, February 10, 2011

Contest Gadis Shawl CikNgah


cONTEST gADIS sHAWL cIKnGAH

hehe...cntest lg..kali ni nk join cntest gadis shawl cikngah...but as usual ade la syarat2 cntest kn??
jom tgk syarat2 cntest ni...

1- Peserta hendaklah menjadi follower blog CikNgah - dh lame dh jd follower cik ngah ni

2-Buat satu entry tentang contest ni dalam blog korang dan linkkan ke sini - done

3- Peserta hendaklah meletakkan header di atas dalam entry tersebut dan letakkan link contest yang korang buat tu di bahagian komen entry ini - done

4- Letakkan juga satu keping gambar anda memakai shawl dalam entry tersebut - ade kt bwh ni..:-)


5- Tag 3 orang rakan anda

nk tag....

heheh...

cik ngah,bg la sy mng...hehehh...:-)

Saturday, February 5, 2011

Contest Si Manis Berbaju Kurung

Assalamualaikum sumer...:-)

kali ni fiza nk join CONTEST SI MANIS BERBAJU KURUNG..hehe..:-) contest ni dianjurkan oleh seorg blogger yg mmpunyai follower yg agk rmi kalo nk compare ng fiza yg ade follower ciput je ni..haha..malu2...tp xpe,wpon follower den ciput den nk join gak contest ni sbb ble first time tgk tajuk contest ni, hati den ni dh terpaut dh..ececece..:-) sbb tu fiza trus join n trus tulis entry psl contest ni...tp kalau korg2 nk join, korg kne thu syarat2 cntest ni...sabar2...syarat2nya xberat pon..it's easy as ABC...jom kite tgk syarat2 contest ni :





taraa...ni la gmbr yg fiza pertaruhkan utk contest ni...oh ye, syarat last kne tag kwn2 la..yg pasti, kne tag kaum hawa la kan???sape ek?hmm...kali ni fiza nk tag.....

* sue
*** k.ada

thats all for today...:-) nnti kite jmpe lg..daa....
peace no war...