Thursday, March 31, 2011

pameran pengantin malaysia

pameran pengantin dtg lg...kali ni dkt pwtc, start esok, 1april-3april 2011..yg lps tu fiza xsmpt nk g sbb ade keje..tp kali ni fiza xkan lepaskan peluang ni la...hee...




so sape2 yg nk thu psl pameran ni leh klik sini...

Tuesday, March 29, 2011

nostalgia part 2

Assalamualaikum sumer..entry kali ni psl kisah zaman silam ms den bersekolah dolu2..dh hampir 8 thun fiza tgglkan zaman persekolahan..dlu time2 sekolah, nk cpt2 besar, nk msuk university la konon2nye..huhu...tp skrg rndu plak zaman sekolah, rndu dgn susunan meja dlm kelas, rndu nk mnconteng papan hitam..huu..

Ha, ni gmbar ms fiza form 1, ms ni kelas 1 hamzah, tingkat 1 kelas yg plg hujung dkt ngn surau sekolah..sblm msk skolah sini, fiza sekolah kt sekolah harian biasa..so ble msuk ke sini, dtg pon dgn tdung singkat..huhu..mane den thu sekolah agama kne pki tdung labuh..smpai je kt skolah hari nk dftr tu, sume pndg2, apasal bdk ni pki tdung kecik...kebetulan fiza de kwn kt sini, die la yg gtau, nk msk skolah ni kne pki tdung labuh la..ooo yeke,den xthu la..hee...ptg tu jgk, call mak ngn ayh ckp nk kne bli tdung labuh..nsb baik ms tu diorg xblk kerteh lg..sbb jarak sekolah fiza ni ngn umah jauh jgk, dlm 2jam...so, ptg tu jgk, kitorg terjah pasar paying yg mmg terkenal lah kt negeri Terengganu tu..kitorg cri tdung labuh...ptg tu mmg bangga gler r pki tdung tu sbb org dh xpndg2 pelik dh..huuu...ms form 1 ni jgk fiza terrrrcrush ngn sorg senior den..huhu...ni rahsia ni,mmg xrmi ler yg thu...ni den dh cter kt blog, hbs la kalo tbe2 org yg knl die bce ni...ms fiza form 1, die dh form 5..huhu..fiza mmg minat kt org2 yg matang ni..tu pon terminat sbb suara nya best sgt2, msk tilawah n msuk nasyid...mmg fiza ni kira secret admire la..tp minat jauh2 la,x berani den nk luah2 ni..haha..kebetulan abg ni org asrama, bile die jd imam je mmg sejuk sgt2 rs hati ni..haha..gatai x??dan die pon mmg selalu sgt jd imam..mmg dh cam la suara die..kalo fiza gthu nama die ni, msti bdk2 skolah fiza knl sgt2...tp xperlu la,lgpon mgkin die skrg dh berkeluarga dh pon..fiza pon dh ade kehidupan fiza sndiri..tu cume kisah dulu2 je...:-)



Ha, ni lak ms fiza form 2..ms form 2 ni fiza agak sedih sbb abg form 5 tu dh xada kt skolah, die dh hbs blaja dh..tp kdg2 die ade dtg, mgkin sbb nk ambik sijil spm kot..ntah la..fiza pon cme berani tgk dri jauh je...thun ni fiza xde suke kt sape2 pon..dlm gmbar ni, ada 2 org classmate fiza yg dh bergelar doktor, doctor mazrin nur n doctor shazana..yg dh kawin pon ade dlm gmbr ni..yg smbung phD pon ada..mcm2 ade la..sume dh berjaye2 dh skang ni..



Ni gmbr ms fiza n d geng g lawatan..


Ni lak gmbar kelas ms jamuan akhir thun..ms ni mmg best...xde klas,xpyh blaja, blh hias2 kelas..huhu...ni la kelas fiza...ble tgk meja2 kayu tu, papan hitam mmg rndu la zmn sekolah dulu..sebut psl meja ni, tringat lak dpt surat layang dlu..kitorg pg2, ade bacaan al-quran..so setiap pelajar mmg ade tafsir quran kt bwh meja setiap sorg..pengawas akn conduct la gne radio sekolah so kitorg ikut la..smpi je kt sekolah pg tu, ble nk ambik tafsir je, ade sekeping kertas, bdk mane ntah tulis nk berkenalan..kelakar kn..dh la letak dlm tafsir al-quran..siap letak hadis lg, fiza xigt sgt hadis tu tp lebih kurg mcm ni la : seluruh umat islam itu bersaudara..tu je yg fiza igt..fiza xlyn pon..haha..mls la nk berbalas2 surat dlm tafsir..haha..

Ni ms form 2..byk gmbar ms form1 ngn form 2 je kan? Yg tgh bg hadiah tu namanya cikgu adnan, ckgu disiplin, sgt2 garang dgn budak2 yg nakal tp sgt2 baik ngn budak2 yg baik mcm fiza ni..haha...cikgu adnan ni jgk merangkap warden asrama pelajar putera..ms ni cikgu adnan mengajar subjek KH..ala yg byk buat pertukangan tu..buat music box, buat ape ek lg..lupe dh..yg pasti byk potong2 kayu la...cikgu ni la yg ajar..:-)

Tu je la kot utk kali ni..bubye sumer!!

Sunday, March 6, 2011

nostalgia part 1 (kehidupan di asrama)

assalamualaikum sumerr.....lame gler den xupdate belog ni...den sibuk sikit la...byk keje...keje kt kmpus, keje kt umah lg...

kali ni, tergerak hati nk cter psl kehidupan den ms skolah dulu2....rndunye rase ms zaman sekolah dlu..fiza ni duk hostel, so pkul 5 pg dh kne bgun dh..sbb,nk kne siap2 nk berjemaah kt surau..kalau lewat kne dnda..malu weh kne denda..kne berdiri kt depan ms perhimpunan pg...lg2 kalau putera2 dari asrama sebelah lalu time diorg nk g skolah, for sure diorg akan nmpk kn???x ke malu kn?lps je solat berjemaah kt surau, berlari2 kitorg ke dewan mkn..terserempak je sape2 yg dh hbs mkn, msti tnye,mkn ape,mkn ape?haha..kalo mknn best, g la mkn..tp kalo xbest, fiza xpegi..haha...pas breakfast je, trus siap2 kemas katil n g perhimpunan pg kt asrama...ms kt pgr tu, dh siap2 pngwas tggu...kalo lwt,mmg xakan terlepas pnye...hoho...seram btol nk lalu pgr tu..hee...pas perhimpunan pg asrama, kitorg trus gerak ke kelas msg2..jarak asrama ngn kelas kitorg dkt je..lgpon asrama kn mmg dlm kwsn skolah...tp blok tgktn 5 jauh sket la ngn hostel, yg dkt ms tu kelas blok tgktn 1 ngn tgktn 2..rndunye ms tu...byk sbnrnye kalo nk citer bab2 nostalgia ni..tp entry kali ni fiza nk citer psl khdupan kt hostel je...

ha,ni ms fiza form 1..nme telefon ni telesiswa..cara nk gne, ms angkat phone ni, kite ckp ngn operator, then kite gthu la no yg kite nk call..fiza biasa call rumah je..then, operator akan gthu kt penerima call tu, nk trime ke x pnggilan kite ni? die tnye mcm tu sbb penerima yg akan byr pggilan nii...mknenye fiza yg call ni xpyh kuar duit pon, my dad la yg besenye akan byr....hoho...bkn xde public phone kt hostel tp pnye la pnjg org yg beratur nk gne public phone..so fiza mls la nk tggu..kalo gne telesiswa ni, xrmi sgt yg gne..heheee...msg2 homesick kot nk call mak bapak masing2...


ni fiza ngn fae..gmbr ni kt hostel kitorg..ptg2 mmg kitorg ske lepak sini, main buaian...kwsn ni lak btol2 dln bilik study kitorg..tp ms ni gmbr form 5 kot..xpun, form 4..

ni lak fiza ngn she..org kuat sekolah ni...:-) ni kt dewan mkn kitorg..kt sini la fiza breakfast, lunch, dinner n supper selama 5 thun fiza kt sini...mknn yg plg best yg kitorg xkan miss ns aym, ns myk siap ngn ais krim lagi..hoho...menu ni biasanya hari jumaat jer....menu ni dh kira plg best r ms tu...

ha, ni gmbr kt surau....kat sblh kanan tu surau...gmbr blok2 yg sblh kiri tu blok kelas tgktn 1...ms fiza form 1, kelas fiza yg plg depan tu, kelas 1 hamzah...tp ni gmbr ms kitorg form 4 xpon form5...hee...xberape igt lak... yg plg kanan tu fae, dh nk kawin pon mggu dpn...then wani, dh kerja..tgh tu, den la..haha...sblh den, jaa..ha,jaa ni fiza xthu sgt perkembangan die...sbb, pas form 3, jaa g mrsm...yg plg hujung sblh kiri lak she..tgh smbung master skrg ni..msg2 dh ada career msg2...

cukup la utk kali ni..fiza ade beberapa hal lg yg nk kne setelkn..nnti fiza citer psl kehidupan kt skolah n psl crush lak..hehehehehh...