Tuesday, March 29, 2011

nostalgia part 2

Assalamualaikum sumer..entry kali ni psl kisah zaman silam ms den bersekolah dolu2..dh hampir 8 thun fiza tgglkan zaman persekolahan..dlu time2 sekolah, nk cpt2 besar, nk msuk university la konon2nye..huhu...tp skrg rndu plak zaman sekolah, rndu dgn susunan meja dlm kelas, rndu nk mnconteng papan hitam..huu..

Ha, ni gmbar ms fiza form 1, ms ni kelas 1 hamzah, tingkat 1 kelas yg plg hujung dkt ngn surau sekolah..sblm msk skolah sini, fiza sekolah kt sekolah harian biasa..so ble msuk ke sini, dtg pon dgn tdung singkat..huhu..mane den thu sekolah agama kne pki tdung labuh..smpai je kt skolah hari nk dftr tu, sume pndg2, apasal bdk ni pki tdung kecik...kebetulan fiza de kwn kt sini, die la yg gtau, nk msk skolah ni kne pki tdung labuh la..ooo yeke,den xthu la..hee...ptg tu jgk, call mak ngn ayh ckp nk kne bli tdung labuh..nsb baik ms tu diorg xblk kerteh lg..sbb jarak sekolah fiza ni ngn umah jauh jgk, dlm 2jam...so, ptg tu jgk, kitorg terjah pasar paying yg mmg terkenal lah kt negeri Terengganu tu..kitorg cri tdung labuh...ptg tu mmg bangga gler r pki tdung tu sbb org dh xpndg2 pelik dh..huuu...ms form 1 ni jgk fiza terrrrcrush ngn sorg senior den..huhu...ni rahsia ni,mmg xrmi ler yg thu...ni den dh cter kt blog, hbs la kalo tbe2 org yg knl die bce ni...ms fiza form 1, die dh form 5..huhu..fiza mmg minat kt org2 yg matang ni..tu pon terminat sbb suara nya best sgt2, msk tilawah n msuk nasyid...mmg fiza ni kira secret admire la..tp minat jauh2 la,x berani den nk luah2 ni..haha..kebetulan abg ni org asrama, bile die jd imam je mmg sejuk sgt2 rs hati ni..haha..gatai x??dan die pon mmg selalu sgt jd imam..mmg dh cam la suara die..kalo fiza gthu nama die ni, msti bdk2 skolah fiza knl sgt2...tp xperlu la,lgpon mgkin die skrg dh berkeluarga dh pon..fiza pon dh ade kehidupan fiza sndiri..tu cume kisah dulu2 je...:-)



Ha, ni lak ms fiza form 2..ms form 2 ni fiza agak sedih sbb abg form 5 tu dh xada kt skolah, die dh hbs blaja dh..tp kdg2 die ade dtg, mgkin sbb nk ambik sijil spm kot..ntah la..fiza pon cme berani tgk dri jauh je...thun ni fiza xde suke kt sape2 pon..dlm gmbar ni, ada 2 org classmate fiza yg dh bergelar doktor, doctor mazrin nur n doctor shazana..yg dh kawin pon ade dlm gmbr ni..yg smbung phD pon ada..mcm2 ade la..sume dh berjaye2 dh skang ni..



Ni gmbr ms fiza n d geng g lawatan..


Ni lak gmbar kelas ms jamuan akhir thun..ms ni mmg best...xde klas,xpyh blaja, blh hias2 kelas..huhu...ni la kelas fiza...ble tgk meja2 kayu tu, papan hitam mmg rndu la zmn sekolah dulu..sebut psl meja ni, tringat lak dpt surat layang dlu..kitorg pg2, ade bacaan al-quran..so setiap pelajar mmg ade tafsir quran kt bwh meja setiap sorg..pengawas akn conduct la gne radio sekolah so kitorg ikut la..smpi je kt sekolah pg tu, ble nk ambik tafsir je, ade sekeping kertas, bdk mane ntah tulis nk berkenalan..kelakar kn..dh la letak dlm tafsir al-quran..siap letak hadis lg, fiza xigt sgt hadis tu tp lebih kurg mcm ni la : seluruh umat islam itu bersaudara..tu je yg fiza igt..fiza xlyn pon..haha..mls la nk berbalas2 surat dlm tafsir..haha..

Ni ms form 2..byk gmbar ms form1 ngn form 2 je kan? Yg tgh bg hadiah tu namanya cikgu adnan, ckgu disiplin, sgt2 garang dgn budak2 yg nakal tp sgt2 baik ngn budak2 yg baik mcm fiza ni..haha...cikgu adnan ni jgk merangkap warden asrama pelajar putera..ms ni cikgu adnan mengajar subjek KH..ala yg byk buat pertukangan tu..buat music box, buat ape ek lg..lupe dh..yg pasti byk potong2 kayu la...cikgu ni la yg ajar..:-)

Tu je la kot utk kali ni..bubye sumer!!

3 sharing is caring:

sheshe said...

kak, she cilok gambar yg g lawatan tu k~hehe, gambar zaman suci..ahaks

♥♥Cikngah♥♥ said...

yang,pasar payang bkn pasar paying..hehe..typing error tu

akalili said...

she : sile cilok
cik ngah : hee..silap typo la tu...