Saturday, May 28, 2011

Im home

Bestnye dpt blk rmh..hehe..fiza bru je smpi rmh ni..alhamdulillah,pjlnan smooth je,jln pn xjam..cme lmbt skt smpi sbb byk tmpt benti..luse ade knduri kawin..knduri kwn2 xsure smpt ke x nk pegi..sbb fiza kne blk nilai selasa ni..so slmt pngtin bru buat bakal pngtin to my frend, natasha aishah..smge sumenye bjln ngn lncar..

Wednesday, May 18, 2011

hadiah utk golongan hawa

hai...kali ni nk smbung dr entry yg lps..hadiah yg sesuai nk bg kt golongan hawa lak...oh ye hari ibu bru je lps kn?so hadiah ape yg korg bg kt ibu korg?
kt sini den listkn hadiah yg sesuai utk bg kt ibu/wife/tunang/gf/kakak/adik pompuan/kwn pompuan korg....

1. bunga
senang je nk buatkan si dia happy, just belikan sejambak bunga...for sure mmg si dia akan snyum dr pg smpi mlm la..:-)

2.teddy bear
bile sebut teddy bear msti kite kaitkan dgn wanita kn?den pnh dpt ms awal2 knl dlu..haha..so prmpuan mmg suke kalau dpt teddy bear ni..tp jgn la tiap2 thun blikan teddy bear nnti dh mcm kedai teddy bear lak..

3.candle light dinner
yg ni mmg pompuan akan touching la..lg2 kalau si anak yg suprisekan utk si ibu ataupon si suami suprisekan utk si isteri tersayang...mmg diorg akan hargai sgt2...pompuan mmg skekan suprise..den pon suko suprise...:-)


4.aksesori wanita
baju ke kasut ke handbag ke...mcm den, den mmg suke kalau dpt kasut/bju/handbag...lgppon bnde2 mcm ni mmg org pompuan akan gne..so ble diorg gne brg yg korg blikan, automatik diorg akan teringat brg yg korg blikan tu....




5.coklat/kek
yg ni pon blh jgk...lgpon budgetnye pon xmahal la kan?hadiah xpntg yg pnting tnda ingatan kn?lg sweet bile korg belikan kek n tulis la ats kek tu kata2 manis sket...then, celebrate same2...that will be sweet memory to both of u...:-)

p/s : den lg suko kalau setiap hadiah tu diselitkan dgn kad..

hadiah utk golongan adam

"hari bersejarah dh xlame dh ni..nk bli hadiah ape ek?"
pernah x korang mengucapkan ayt mcm kt ats ni?
ye la, hari bersejarah cthnye mcm birthday ayh/mak/kakak/abang/hubby/wife/tunang/bf/gf/kwn or sape2 je la yg istimewa dlm hdup korg dh dkt tp korg still blur xthu nk bg hadiah ape...pening kn?

so kt bwh ni, den dh sediakan beberapa senarai/jenis hadiah yg blh korg bg.

first, kite start dgn hadiah yg sesuai utk korg bg kt kaum adam..xkisah la nk bg kat ayah ke, husband ke, tunang ke, abg ke...asalkan kaum adam...

1. digital clock

ha, digital clock ni mmg sesuai nk bg lg2 kalau org tu ssh nk bgn pg, ssh nk bgn solat subuh..yela, mgkin si dia tu kerja smpi lwt mlm, byk OT ke kn, tdo pon mgkin lwt..so ssh bg diorg nk bgn pg..at least ble kite dh bg digital clock ni, at the same time kite blh tlg kejutkan solat subuh, ye x? tp kalau utk lelaki, bgla yg nmpk exclusive sket jgn le di bg jam mickey mouse lak..mmg diorg xpki le jam tu...

2. baju/kemeja/jersi

baju pon blh kite bg..lg2 kalau kite tgk ble kite kuo dgn kwn kite tu asyik bju tu je yg die pki..dh xde bju lain dh..ape kate korg tjukkan sikit sikap prihatin korg tu dgn belikan baju..at least koleksi bju diorg dh bertambah...kalau yg minat bola tu, bg la jersi...tp kalau dh thu kwn tu minat MU, jgn di beli jersi chelsea lak..mmg xdipakai le jersi tu...kalau yg kerja kt ofis, mcm nk bg present utk ayh ke abg ke, blh je bg kemeja utk diorg..mesti dorg bngga pki kemeja yg dibeli dr ank diorg...

3.perfume
4.psp

ha bg yg sukekan gadget, blh bg psp ni...at least blh gne time diorg bosan, ye x?

5. electric shaver
ha, yg ni lain dr yg lain...sape yg nkkan kelainan, blh bg electric shaver..:-)
hadiah2 lain mcm tali leher, coklat, wallet tu sume mcm dh biasa kn?so sape2 yg runsing nk bli ape as a present, xpyh runsing2 dh...

hadiah utk golongan hawa, den buat entry lain la...dh mcm pnjg je entry ni...
k daa...c u next entry....

Sunday, May 15, 2011

one man - kim jong kook

alamak, dh tersuke lagu ni plak.....


Cham orae-dwan-nabwa
Imal chocha mosaek hal mankum
Ni nunbinman bwado nol hwonhi ta anun
Ni chin-guchorom noye kurimja chorom

Nul hamkke hae-nnabwa
Niga himdul-ttaena sulpul ttae
Werowo hal-ttaedo ddo ibyol alh-koso
Apahal-ttaedo ni nunmul taggajul

Han namjaga-isso nol nomu saranghan
Han namjaga isso saranghae maldo mo-tha-nun
Ni gyote son nae-milmyon ggot tah-ul koriye
Chasinboda agginun nol gachin naeka isso
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/k/kim_jong_kook/one_man.html ]
Norul utke hanuni-rochik keugonman saengga-kha-go
Onje odisona norul barabogo
Nol kuriwo hago ni kokchongman hanun

Han namjaga-isso nol nomu saranghan
Han namjaga isso saranghae maldo mo-tha-nun
Ni gyote son nae-milmyon ggot tah-ul koriye
Chasinboda agginun nol gachin naeka isso

Chonboncchum sam-kigo wo
Tto manbonchum chuseuryo bojiman
Ma-rha-go shipo michilgot katunde
Nol warang nan an-go shipunde

Han yojaga isso iron nal morunun
Sarang badumyonso sarang injuldo morunun
Namankum kkok pabogatun sulpun nol tugo
I sun-gan-do nunmuri najiman haengbo-khan gol
Niga gyote itki ttaemun-iya



im loving it!!

hari tu fiza de ckp psl pizza 50% diskaun kn?kali ni nk ckp psl McD lak..hehe..asyik ckp psl fastfood je fiza ni...tp yg myebabkan fiza gi McD ni sbb dpt free gelas yg comel mcm gmbar kt bwh ni..ade 6 kaler tp hari ni fiza dpt kaler biru..ade tarikh yg specific utk 1kaler...tp kne bli 1set coca cola glass meal la..blh pilih la nk burger ke,nk aym ke, nk nuget ke..pilih je nk meal yg mne 1...fiza ambik yg ade burger..dlm 1 set tu siap ade sundae lg..kntg ngn air pon ade...:-)


satu sundae coklat, lg satu sundae pisang utk org yg suka sgt dgn pisang...:-) kek pisang dia suka, pengat pisang dia suka, buah pisang lg la suka kn?pendek kata, sume yg berkait ngn pisang sume die suke..aiskrim pon nk rase pisang...

miasara

ms lunch kt restoran aym kmpung td, ade tgk citer papadom yg dipsg kt restoran tu..pastu dgr lak lgu ni...lgu miasara..mcm best lak ble dgr lagu ni...ni lirik lgu ni...

Miasara
waktu pagi kau sinari hidup ini
bangun papa bangun mami
kau sebut di telinga kami
satu hari kau kan pergi
tinggal kami bersendiri
walau apa kan terjadi
kau tetap akan kami cintai

ohh.. miasara tidur lah
kamikan bersama mu
dibuai mimpi nan indah
dan doa papa dan mama mu
tidur lah miasara
tidur lah miasara
tidur lah

miasara
yang pertama anugerah terutama
senyuman mu belai jiwa
[ Mia Sara lyrics found on http://lyrics.my ]
pengubat hati yang lara
tuhan lindungi permata
selamatkan sentiasa
dari duka di dunia
akan kita hadapi bersama
rambut mu mata mu bibir mu hati mu
senyum mu tawa mu di hatiku selalu

ohh.. miasara tidur lah
kasihani mama mu
kerana dia menunggu
untuk bersama bapa mu
tidurlah miasara
tidurlah miasara
tidurlah

tidurlah miasara
tidurlah miasara
tidurlah miasara
hooo.. tidurlah

Thursday, May 12, 2011

pizza 50%


pizza harga rm5.50???kenapa?tak percaya???huhu...kalo xpcaye gak, tgk iklan kt bwh ni...sumenye under rm10..hari ni kitorg msuk pizza,rmi gler org, mgkin sbb promosi ni kot..yela, sumenye under rm10, sape xnk kn?so hari ni fiza order island supreme pizza and tropizal fizz, mmg under rm10..



jom mkn pizza hari ni..yeah!!

ni air yg fiza ngn fatin order, tropizal fizz

ni lak pizza yg hrge rm5.50 tu..ade 4 slices, ok la utk sorg mkn..tp mkn ni pon mmg knyg dh..

ni lak yyg diorder oleh yani, si penggemar spageti..set ni pon murah gak, under rm10..kalau xsilap rm8.50 kot 1 set..siap ade sup ade,sup die best, fiza ske..
so sape2 yg blom try lg, pi la try..hehehh...

Tuesday, May 10, 2011

kenangan semalam ~~ olan

mcm best plak ble dgr lagu ni...

Oh kenangan
Kenangan mengusik jiwa
Ku terhempas...

Jauh di sudut mata
Jiwa kian terpisah
Makin sengsara...

Oh sesalan
Sesalan datang meragut
Hati pedih...

Tak mungkin dapat dilupa
Segala yang kita bina
Hancur akhirnya...

( korus )
Sampai masa ku teringat
Segala pahit menikam rasa
Hening semalaman
Ku di pusara
Cinta airmata

Oh semalam ku terbenam
Di lubuk asmaraku
Yang jauh ku kembara
Jauh perjalanan
Jauh destinasiku
Namun tidak kesampaian
Ke arah tujuanku...

Sunday, May 8, 2011

happy mother's day

selamat hari ibu utk ibuku yg tersayang...
anakmu ini tak pandai utk bermadah namun anakmu ini berbangga kerna dpt memiliki seorg ibu yg penyayang..
yg tak kenal erti jemu menjaga, mendidik, dan mengasihiku dr ku sebesar tapak tangan sehingga kini....
anakmu ini sentiasa mendoakan dirimu agar dipanjangkan umur, sentiasa dimurahkan rezeki dan sentiasa berada dalam keredhaan-Nya..insyaAllah...

Friday, May 6, 2011

masa itu emas

masa semakin suntuk
aku harus berusaha utk tiba di garisan penamat
aku harus melangkah dengan lebih laju