Thursday, September 30, 2010

training

yeaaaa esk ade training aka kursus..pelikkan ade jgk org suke g kursus..bkn pe, student master mcm fiza ni,lg2 by research, mmg akan terasa bosan ngn research..haha..so kdg2, rndu jgk nk belajar dlm kls,jot down notes n etc..rndu sbnrnye nk belajar dlm kls..sbb kalau by research ni, kite belaja sorg2 je..xke bosan..so, at least, training esk leh la ubatkn rs rndu fiza ni..haha...dlu ms dgree, bkn main lg nk cpt2 hbs belajar, bosan la..ape la..tp ble dh tgglkn zaman tu, rs rndu lak..mmg btulla org kate,manusia ni xpnh nk bersyukur kn..ble dpt yg tu, nk yg ni..ble dpt yg ni, nk yg tu lak..haha...xbaik mcm tu kn..so, tanamkanlah rs bersyukur tu dlm diri kite..ingatan utk fiza jgk..


current mood : nak mkn mcm2..haha...:-) this is pms syndrome..slalu rs camniiiii.....
tp puasa 6 blom hbs..ntah smpt ke x nk hbskan before 1zulkaedah...

Wednesday, September 29, 2010

pameran pengantin malaysia 2010

kpd sesape yg bakal mnjadi raja n ratu sehari, ni ade good news..
pameran pengantin malaysia 2010..
bertempat kt klcc, 8-10oct2010
this is d link :
http://www.urbanvibe.com.my/home.html

Friday, September 24, 2010

tomorow is saturday

i'll be there, tomorow..
insyaAllah..
to celebrate my friend's convocation day..

Thursday, September 23, 2010

adakah aku yg bersalah

adakah aku yg bersalah...???
adakah aku yg bersalah krn tdk sggup bsamamu lg...?
adakah aku yg bersalah krn tdk sggup berada disisimu...?
adakah aku yg bersalah krn mhalaumu dr hdupku...?
adakah aku yg bersalah krn mbunuhmu wahai sang lipas...?
maafkan aku krn bsikap kejam thdp dirimu...
aku xbdaya utk mbelamu...
aku xbdaya utk tggl bsamamu...
aku fobia dgn makhluk spesismu...
teramat fobia..
lebih2 lagi yg punya sayap...
terbang sesuka hatimu...
ohhh tidak...aku xsggup...
aku rela keseorangan di kamarku drpd bertemankan spesis sperti kamu...
jgn cuba dekati aku lg wahai sang lipas...


expired

alamak!!antivirus dh nk expired!!tggl lg 27 hari..
nk kne bli baru ke?
ke nk download yg free je?
tp trial tu sekejap je leh pki...
pki mcafee ni bgus..so rsnye renew jela license mcafee..

Wednesday, September 22, 2010

bag's hanger

i want this!!kat mane blh cari??kt ikea ade x??

pic : http://www.homedepot.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?langId=-1&storeId=10051&catalogId=10053&productId=100654987

problem

pening ngn layout blog...
kenape 'dikarang oleh akalili' duk kt atas?
dh ubah kt setting duk bwh after the content tp still duk ats content..
nape???

pelbagai bahasa 1 makna

aishteru
wo ai ni
jo a hae
saranghae
i love u
uhibbuka
main tumse pyar karo
mahal kita
je táime
ti amo
te quiero
eu te amo
saya sayang awak

Tuesday, September 21, 2010

this week

Mcm padat je jadual this week n next week :

26/9 inova
open house
1-4/10 CTFL Training
8/10 visit to MTSB lab
9/10 Professional Certification CTFL Exam for Software Tester (Doakan Fiza)
10/10 Birthday Celebration + Need to be a tourist guard on dis day!!!


Monday, September 20, 2010

kerteh ---> nilai

hari ni dah 11syawal..syawal semakin meninggalkan kita semua..
lagu raya pun semakin berkurangan berkumandang di radio...
namun, sesetengah orang ada berpendapat raya itu sebulan..selagi berada dalam bulan syawal, diorg akan still beraya...:-)
fiza lak, alhamdulillah, dah selamat sampai ke nilai...struggle for my research...chayo!!chayo!!i can do it..:-)
weekend ni, ada jemputan open house kat UM..insyaAllah akan menghadirkan diri..

p/s : gmbr mmg sngaja dikaburkan..
peace no war..:-)


on the way to nilai, smpt singgah kt kemaman, umah my FBIL..
smpat jgk sggah di tmpat favorite iaitu kedai kepok lekor la..kdi ni mmg best..
ms tggu keropok lekor digoreng tu, tuan kedai akan bg pembeli2 ni duduk di kerusi yg disediakan n dihidangkan keropok lekor n air...bgus kn servis cani..



keadaan lalu lintas masih terkawal..:-)
smpat snap2 pic smntara si driver menunggu keropok lekor yg sdg digoreng...

alhamdulillah, petang tu,dlm pukul 5ptg, kami selamat smpai ke destinasi pilihan iaitu nilai terchenta...



Friday, September 17, 2010

open house

open house at my mom's frend this evening ~~

Sunday, September 12, 2010

nufnang n rayer


dh lame btol xupdate blog n xtgk fulus msk dlm nufnang..tgk2 hri ni,jumlah fulus dh btmbh..huhu..suke2..xla byk sgt,tp at least, for a beginner like me, its ok la kn..
ptg td, bru selesai mjlis ptnangan kt kg..ops..sbr2..bkn fiza pnye mjlis la,fiza nye kazen la...meriah jgk..tlg2 pe yg patut kt dapur..sbuk lg jgk..sbb kt kg,xpki catering mcm kr bndar..org kg kn..diorg lg suke pnggil sedare mare tlg2..lg2 keluarga bsr mcm keluarga fiza ni,kirenye dh rmi sgt yg blh tlg..xyah pki catering..
ni la kazen fiza..ni ms raye ke3..

ms raye ptame tu,pg2 fiza n famili g solat raye..then trus blk kg sebelah ayh..haha..sbrnye dkt aje..raye2 ngn nenek sblh ayah,mkcik2 n sepupu sepapat...after that, gi kubur..pstu gi kg sblh mak lak..dkt jgk..haha..raye2 ngn sedare mare..pastu blk rmh sndri..blk je rmh,xputus2 tetamu dtg..mmg rmi la yg dtg beraye..penat tp hepi..:-)



so,konklusinye,raye thun ni best..

selamat hari raya

selamat hari raya..
maaf zahir batin utk sume..
byk citer nk update tp xsmpt lg nih..
i'll update later..:-)

Saturday, September 4, 2010

under construction

my blog is under construction now...tgh pilih new layout,new template...
lom jmpe yg bkenan di hati..heheh...
well,selamat mnymbut hari lebaran,sumer!!dh xlame dh...lg 5hari pose then kite raye!!!

Wednesday, September 1, 2010

apabila wanita menangis...

Jika seorang wanita menangis di hadapanmu,

Itu berarti dia tak dapat menahannya lagi.

Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,

Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi,

Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.

Selamanya…

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,

Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi,

Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,

Hanya jika dia sangat menyayangimu,

Dia akan menurunkan rasa egoisnya.

Lelaki, jika seorang wanita pernah menangis karenamu,

Tolong pegang tangannya dengan pengertian.

Dia adalah orang yang akan tetap

bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki, jika seorang wanita menangis karenamu

Tolong jangan menyia-nyiakannya.

Mungkin karena keputusanmu,

kau merusak kehidupannya.

Saat dia menangis di depanmu,

Saat dia menangis karnamu,

Lihatlah matanya…

Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?

Pikirkan…

Wanita mana lagikah yang akan menangis

dengan murni, penuh rasa sayang,

Di depanmu dan karenamu……

Dia menangis bukan karena dia lemah

Dia menangis bukan karena dia menginginkan simpati

atau rasa kasihan.

Dia menangis,

Karena menangis dengan diam-diam

tidaklah memungkinkan lagi.

Lelaki

Pikirkanlah tentang hal itu

Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,

Dan semuanya karena dirimu.

Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah

kau lakukan untuknya,

Hanya kau yang tahu jawabannya…

Pertimbangkanlah

Karena suatu hari nanti

Mungkin akan terlambat untuk menyesal,

Mungkin akan terlambat untuk bilang 'MAAF'!!

(Sumber : tidak diketahui)