Saturday, January 28, 2012

after married

‎*Selepas kahwin nanti, ♥ Isteri masak ~> suami makan. ♥ Suami imam ~> isteri makmum. ♥ Suami baca doa ~> isteri aminkan. ♥ Isteri merajuk ~> suami pujuk. ~♥> Hidup saling melengkapi selepas perkahwinan. Bahagia kan? (,"(",)~ ~♥> Itulah KEMANISAN sesudah sebuah PENANTIAN ♥ Walaupun PENANTIAN itu satu PENYIKSAAN tapi percayalah sebuah penantian yang disandarkan kepada REDHANYA tak kan sia2 dan kita akan merasai satu ANUGERAH yang terhingga dari sebuah PENANTIAN yang penuh dengan KESABARAN itu (,^^(^^,) ~

Monday, January 23, 2012

wanita


Wanita

Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
http://liriknasyid.com


Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan 

Wednesday, January 11, 2012

one in a million

JetsetterGogetterNothing better.
Call me Mr. been there done thatTop model chick to your every day hood ratLess than all but more than a fewBut I've never met one like you
Been all over the worldDone a little bit of everythingLittle bit of everywhereWith a little bit of everyoneAll the girls I've been withThings I've seen it takes much to impressBut sure enough your glow it makes your soul stand out from all the rest, baby.
I could be in loveBut I just don't know (don't know, girl)Baby one thing is for certainWhatever you do is workingOther girls don't matterIn your presence can't do what you doThere's a million girls around but I don't see no one but you
Girl you're so one in a millionYou areBaby you're the best I ever hadBest I ever hadAnd I'm certain thatThere ain't nothing betterNo there ain't nothing better than this
You're not a regular girlYou don't give a damn about the lootTalking about I can't do for youBut you can do for yourselfEven though that ain't soBaby cause my dough don't know how to endBut that independent thing I'm with itAll we do is win baby
I could be in loveBut I just don't know (don't know, girl)Baby one thing is for certain[ From: http://www.metrolyrics.com/one-in-a-million-lyrics-neyo.html ]Whatever you do is workingOther girls don't matterIn your presence can't do what you doThere's a million girls around but I don't see no one but you
Baby you're so one in a millionYou areBaby you're the best I ever hadBest I ever hadAnd I'm certain thatThere ain't nothing betterNo there ain't nothing better than thisGirl you're so one in a millionYou areBaby you're the best I ever hadBest I ever hadAnd I'm certain thatThere ain't nothing betterNo there ain't nothing better than this
Diamond girl,Only one in the world,Just one of a kind,She mine.
Ooh all that I can think about is what this thing could beA future babyBaby you're one of a kindThat means that you're the only one for meOnly one for me
Baby (girl) you're so one in a millionYou areBaby you're the best I ever hadBest I ever hadAnd I'm certain thatThere ain't nothing betterNo there ain't nothing better than thisGirl you're so one in a millionYou areBaby you're the best I ever hadBest I ever hadAnd I'm certain thatThere ain't nothing betterNo there ain't nothing better than this

grrrr.....

ya Allah..ngantuknye hari ni..sjuk lak tu lab hari ni...ngntuk sgt2..cano den nk buek kojo ni...rsnye smlm xdo la tdo lewat sgt..ke bgn terlebih awal hari ni?bilo dh sjuk mcm ni, mato den pon dah layu smcam jo..den dh xthn dgn ksjukan yg melampau ni..grrr....pki sweter ni pon mcm xdo effect papo pon..nmpk gayo kono boli sweater baru yg lobih tobal la nmpknyo...

Tuesday, January 10, 2012

kpd bakal suami


sape setuju angkat tgn...:-)

Monday, January 9, 2012

petua syg bini


mmg bini syg lebih la kalu gini...

vacation

i need vacation...before register phD at new place, before stress dgn phD..haha...before stress dgn review itu review ini...tp,fiza doa hrp2 sepanjang fiza nk menuntut ilmu ni, fiza xkan stress sgt..smga dipermudahkan semuanya...insyaAllah...

teringin nk pegi bukit tinggi...


bngunan die unik..ala2 inggeris building gitu..

teringin gak nk g gmbang waterpark...


mcm best...

cameron ngn langkawi pon teringin tp tmpt ni dh reserved nk pegi lps kawin..insyaAllah..

rutin harian yg ...

pernah tak korang rs bila hari2 lalui rutin yg same,bgn pg g tmpt keje,cek emel,bce online news,then buat keje..pkul 5 ptg blk rmh..mlm tdo..esk pg rutin yg sme..hari2 sme je rutinnye..fiza dh mula terase kebosanan dgn rutin mcm ni..i need a new environment, xsbr nk smbg blaja,cpt2 la hbs viva..smbg blaja nnti, kt tmpt baru, so i will feel the different environment, different people, different life maybe, different workload, different place of course!!!xsbr..

Sunday, January 8, 2012

10 celaan Allah

Antara 10 celaan Allah :

1. Gelojoh ketika makan
    Dalam erti kata lain, seseorang yang kuat dan tidak bersopan ketika makan. Sikap ini juga meliputi maksud makan terlalu kenyang, menyediakan makanan dalam jumlah yang berlebihan, yang akhirnya membawa kepada pembaziran.
2. Banyak bercakap
   Allah mencela manusia yang suka bercakap perkara yang sia-sia, fitnah memfitnah, umpat keji dan kata-mengata kerana semua jenis percakpan itu menjurus kepada permusuhan dan perbalahan sesama manusia.
3. Suka marah-marah
  Kemarahan boleh membuat seseorang itu bertindak di luar batas kemanusiaan. Perbuatan marah akan diikuti dengan maki hamun, mengherdik dan perkelahian yang boleh mengakibatkan kecederaan atau pembunuhan.
4. Hasad dengki
    Seseorang yang bersifat dengki sanggup melakukan apa saja dalam bentuk kejahatan atau jenayah. Perbuatan menipu dan sanggup memusnahkan hidup orang lain adalah antara sifat keji yang lahir dari perasaan hasad dengki. Rasulullah SAW bersabda, 'Dengki itu memakan segala kebaikan' (Riwayat Muslim).
5. Kedekut & bakhil
    Rezeki yang Allah kurniakan lebih suka disimpan hingga bertimbun banyaknya. Sifat kedekut menutup seseorang dari membelanjakan sebahagian daripada hartanya ke jalan kebaikan termasuk menderma, membuat kebajikan ke jalan Allah dan membantu orang yang memerlukan.
6. Bermegah-megah
    Ia termasuk sikap suka status atau jawatan, gelaran dan menerima sanjungan.
7. Cintakan dunia
    Terlalu menghambakan diri kepada perkara duniawi hingga melupakan tuntutan ukhrawi. Rasulullah SAW bersabda, 'Bekerjalah kamu di dunia seolah-olah kamu akan hidup 1000 tahun, dan beramallah kamu untuk akhirat seolah-olah kamu akan mati esok hari' (Riwayat Bukhari dan Muslim).
8. Ego atau sombong
    Sifat ego membuat seseorang merasakan dirinya mempunyai kelebihan dalam banyak perkara daripada orang lain hingga mereka lupa bahawa hanya Allah saja yang bersifat maha besar.
9. Ujub dan suka bangga diri
    Perbuatan ini ada unsur megah dan sombong dengan kelebihan dan kepandaian yang dikurniakan Allah. Rasa bersyukur tidak ada lagi dalam diri kerana telah diselaputi perasaan ego.
10. Gemarkan pujian atau riak
    Manusia jenis ini suka meminta dipuji dalam setiap perkara yang dilakukan. Sikap baiknya, jasa dan baktinya mahu dikenang sampai bila-bila. Ini jelas membayangkan bahawa sikap baiknya selama ini, tidak diiringi dengan kejujuran dan keikhlasan.

Friday, January 6, 2012

love letter


lots of love
yours

Thursday, January 5, 2012

doa penerang hati

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي . وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي . يَفْقَهُوا قَوْلِي 


Maksudnya : "Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku, dadaku; "Dan mudahkanlah bagiku, tugasku; "Dan lepaskanlah simpulan dari lidahku, "Supaya mereka faham perkataanku"

testing blogger encryption

testing blogger encryption