Friday, June 24, 2011

aishiteru

best lak lagu ni...jom dgr same2...

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Ulang [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Oo.. uoo.. lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Ku mohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Wo wo wo.. a a ai aishiteru

video

Saturday, June 18, 2011

jom bersenam

assalamualaikum korg...:-)
lately,den raso mcm dh brt dr biaso..so,apo loie, bersenam la jwbnye...hee...
smlm n hari ni smpt la den poie joging..



so pado sapo2 yg raso dh brt,jom pi bersonam samo2..:-)
hehe...jgela kesihatan anda sume yer?
p/s:esk hari bapa kn?

Friday, June 17, 2011

usp 2d animation course

20-12 july
usp 2d animation course
tp yg xbape best sbtu pon ade kursus...cane den nk pi wedding nisa ni???

Thursday, June 16, 2011

tanda-tanda besar hari kiamat

sekadar tazkirah dan ingatan utk kite semua...

Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra. berkata:

“Datang kepada kami Rasulullah saw. dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: “Apa yang kamu perbincangkan?”. Kami menjawab: “Kami sedang berbincang tentang hari qiamat“. Lalu Nabi saw. bersabda: “Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya“. Kemudian beliau menyebutkannya:
1.Asap
2. Dajjal
3. Binatang
4. terbit matahari dari tempat tenggelamnya
5. turunnya Isa bin Maryam alaihissalam
6. Yakjuj dan Makjuj
7. tiga kali gempa bumi, sekali di timur
8. sekali di barat dan
10. yang ketiga di Semenanjung Arab

yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka”.
(H.R. Muslim)

source : http://nasbunnuraini.wordpress.com/2008/01/18/sepuluh-tanda-tanda-kiamat-yang-besar/

Tuesday, June 14, 2011

jalan2 melaka part 2

assalamualaikum sumer...
entry kali ni, fiza nk share time jln2 kt melaka ms wedding kwn fiza hri tu..lps je kitorg mkn2 ns myk kt wedding tasha, kitorg trus ke ayer keroh..kt ayer keroh tu mmg famous ngn zoo melaka, taman buaya, taman lebah, taman rama2, byk lg la taman2 yg ade kt situ..fiza pon xigt sumer..tp kalau nk melawat tmpt2 bersejarah, korg kne pegi kt bandar hilir..kt situ ade a-famosa, taming sari, muzium2, bangunan stadthuys, n river cruise..tp kt ayer keroh, kitorg smpt gi zoo melaka je sbb nk gi jln2 kt bandar hilir lak...










lame jgk jln2 kt zoo melaka ni..sbb tu xsmpt nk jln2 kt taman2 lain..next time la plak...lps pnt berjalan kt zoo melaka, kitorg travel ke bandar hilir lak..fiza nk naik tukul yg terhayun2 tu, ape ek name die, ha,pirate ship,tp xjmpe la plak..dlu dh naik, tp fiza gayat gler..so kali ni nk tebus balik kegayatan tu..haha...tp xjmpe, so kitorg decide naik taming sari jela..lgpon fiza xpnh naik lg, ni first time ni..byrn utk naik taming sari, rm15 je utk sorg..tp xbyk gmbr la ms naik taming sari..



gmbo xlawo...

tu jela yg smpt fiza melawat utk cuti2 sekolah kali ni..hee...
next cuti sekolah, nk pi mana lak?

Monday, June 13, 2011

jalan2 melaka part 1

assalamualaikum sume..
weekend yg lps, fiza smpt attend kenduri kawin kwn fiza di kg paya rumput, melaka, iaitu natasha aishah mohd zamri...fiza xsmpt nk gi belah tasha kt trg so gi belah her hubby la, kt melaka since fiza duk nilai ni..lgpn dkt je nilai ngn melaka, dlm sejam je..tp disebabkan tersesat sket, perjalanan kami mengambil ms sejam setengah..hehe...




kt knduri tasha, terjumpe lak member sekolah shams dlu, sue yg baik hati in green..





selamat pengantin baru, tasha and hubby...best tgk tasha dh kawin..hee..smga berbahagia dan kekal hgga ke syurga..amin, insyaAllah...

alang2 mnyeluk pekasam kn?so,lepas je mkn2 knduri di rumah tasha, fiza jelajah 1 melaka tu...nk thu fiza g mne, tggu jalan2 melaka part 2...:-)

p/s : buat adik2 yg dh hbs cuti sekolah, kembalikan azam dan semangat utk belajo yer?jgn mls2 n belajar sampai pandai...daa...

Wednesday, June 8, 2011

fushia

fiza minat la ngn kaler ni...cntik x???