Wednesday, January 16, 2013

Almost 8 months

Hari ni dah 7 bulan lebih fiza bergelar isteri,next week 26 januari, genap 8 bulan..Alhamdulillah kehidupan sekarang terasa lebih bermakna di samping insan tersayang. Baby dalam perut pun makin aktif dari sehari ke sehari. Perasaan takut, nervous, sume ade sekarang ni..Semoga Allah permudahkan kelahiran anak sulung fiza ni,insyaAllah..Barang-barang baby, insyaAllah dah cukup untuk persediaan awal ni..

For my phd pulak, Alhamdulillah, fiza larat lagi nak buat literature review, i need to read, read n read more..i have 1 thesis to read n didnt finish yet..huhu...insyaAllah, akan habiskan baca thesis tu AS SOON AS POSSIBLE!!!!! Chayo!Chayo!!! Hari tu dah submit proposal, so my target for this semester, read as much as i can and propose one new algorithm for my research...peringkat awal ni memang penting untuk baca sebanyak yang mungkin terutamanya the latest journal or the latest article..sebabnya, bila kita banyak membaca, insyaAllah idea untuk research kite tu akan datang dengan sendirinya..lebih2 lagi untuk phd, kite tak boleh ciplak research orang lain, phd must be something new, we cant copy others...for master, it is ok if we improve a little bit of others work but for phd, we need to create something new...it is not easy as ABC to come up with new ideology in research especially in my field...so, reading is sooooooo important....

Lastly, I hope I can handle my career and my life as wife,mother and daughter to my parents too...insyaAllah....

0 sharing is caring: