Monday, September 3, 2012

3 months 8 days

Assalamualaikum semua...

Dah 3 bulan lebih fiza bergelar seorang isteri dan 3 bulan lebih jugak fiza merasa pengalaman sebagai seorang ibu...Awal-awal kandungan memang memenatkan, muntah-muntah, tapi alhamdulillah fiza boleh lalui ramadhan tahun ni dengan jayanya.. :-) Tak payah ganti puasa la tahun ni maknanya.. :-) Oh ye, birthday fiza baru je lepas..Say happy birthday to me..:-)




Tahun ni first time bersahur dan berbuka dengan husband..Alhamdulillah, fiza larat lagi bangun siapkan sahur untuk kami..Cuma, kadang2, husband yang rajin ni yang akan prepare sahur..Biasalah, ibu mengandung ni, kadang2 ada rasa penat..:-) Alasan btol..hehe..

Tahun ni, cadangnya nak beraya kat kampung husband dulu tapi memandangkan first day raya husband fiza kena kerja, so fiza balik dulu la, so boleh raya dekat rumah fiza dulu..Malam tu baru dapat raya ngan husband..Raya kedua still kat rumah fiza, raya ketiga baru balik rumah mertua..Tak banyak beza pun raya dengan rumah sendiri dengan rumah mertua cuma belah husband fiza ni, ramai anak sedara..So, cikde ngan pokde ni kene sediakan duit raya la..



family belah ayah fiza..sebahagian je ni..
so far, raya tahun ni memang best..insyaAllah, tahun depan raya dengan baby la pulak...:-)

0 sharing is caring: