Tuesday, May 1, 2012

bersyukurlah...

‎"Ada suami yg tak pandai urusan rumahtangga namun dia bijak berjenaka, meriah suasana. Ada suami jarang menghadiahkan bunga tapi selalu membelanja anak dan isteri makanan istimewa. 
Ramai juga suami yang tak tahu memujuk tapi pandai bertolenransi bila diminta bantu sini sana. Ketepikan kekurangannya dan ambil kelebihan, pasti wahai isteri..awak akan rasa bertuah beroleh suami seperti dia!"
- pinjam kata-kata dari Resipi Kecantikan:))
-ambik kt fb k.ain..:-)


totally agreed with this..
kalau kite kurg dkt sesuatu perkara tu, mesti ade lebihnye kt perkara lain,kn?so, jgn sesekali kite bndingkan pasangan kite ngn org lain..
cthnye, 
waahhh..jelesnye ngn si A tu, suami die hadiahkan rantai berlian ms besday die..jeles2...suami I belanja mkn je...ape celupp....(sempat lg nk celup2)


no no no...xbaik mcm tu...bersyukurlah suami tu masih lg ada ms utk luangkan bersama2 dgn isteri tersayang..kdg2, masa bersama psgn lg berharga drpd bnde2 lain..bersyukurlah jgk sbb si suami masih lg mengingati tarikh2 penting untuk diraikan bersama...


ade jgk cnth lain:
wahhh...romantiknye suami U, selalu post kata2 jiwang dkt fb U..jelesnye I tgk..pnuh i love u dkt wall si isteri..laki aku xpnh pn say2 i love u ni...jelesnyeee....


no no no...xblh bnding2 mcm tu..kdg2 kite xsdr, suami tu tnjukkan kasih syg die melalui perbuatan, bkn dgn perkataan ataupun ucapan manis...cbe ingat blk, ms kite bgthu suami kite teringin nk mkn sesuatu, lg2 bnde tu ssh gler nk dpt, cthnye teringin nk mkn durian belanda..mcm fiza hri tu..haha...cbe ingat blk, ape yg si suami akan buat?mst habis giant,tesco,carrefour die pusing,semate2 nk crikan bnde yg kite nk mkn...ape tndanye tu?itu tndanye die ambil berat dan sayangkan kite..jd,kalau pasangan kite x seromantik romeo, jgn bndingkan sidia dgn org lain..ingatlah,bhwa masih ada kebaikannye disisi yg lain yg mgkin xada pd romeo yg romantik tu..


bile kite sntiasa bersyukur dan ucap alhamdulillah, barulah rmh tgga akan bhgia hgga ke syurga..aminn..insyaAllah...
p/s:rs mcm pakar motivasi..haha...tp,kecik2 dlu mmg cita2 nk jd kaunselor tp ayh xkasik, so,knela ambik sains...:-)

utk bakal suami, 1 mei 2012, genap 2 thun dirimu bkerja kt TM..so, kerja rajin2,tingkatkan prestasi, kerja biar amanah,insyaAllah...
fiza dh start countdown dh skrg ni, lg 25 hari kite akn bgelar suami isteri..smga mjlis kite akan berjalan dgn lancar dan diredhai Allah..insyaAllah..

2 sharing is caring:

cplud miera said...

as salam fiza.. moga sumenya berjalan lancar & selamat pengantin baru in advance!

akalili said...

waalaikumussalam mira..tenkiu!awalnye ucp pngntin baru..:-)